DOBBEL HEDER: Bodø/Glimts Håkon Evjen vant prisen for årets unge spiller og årets spiller i Eliteserien under Fotballfesten 2019 på Ullevaal stadion mandag kveld.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
DOBBEL HEDER: Bodø/Glimts Håkon Evjen vant prisen for årets unge spiller og årets spiller i Eliteserien under Fotballfesten 2019 på Ullevaal stadion mandag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Evjen kåret til årets spiller og årets unge spiller i Eliteserien

Sjekk alle prisvinnerne her.

Håkon Evjen ble kåret til årets spiller og årets unge spiller i Eliteserien mandag.

Evjen har hatt en supersesong for gultrøyene fra Bodø. Med 13 scoringer, fire målgivende pasninger og glitrende spill bidro han sterkt til at Glimt endte på sølvplass i Eliteserien.

Han hadde skarp konkurranse fra Moldes Magnus Wolff Eikrem og ligaens toppscorer Torgeir Børven (Odd) om prisen som årets spiller, men vant like fullt.

Tidligere på gallaen Fotballfesten 2019 hadde han vunnet prisen for årets unge spiller i konkurranse med lagkameratene Patrick Berg og Fredrik Bjørkan.

Klar for Nederland-eventyr

Evjen tar etter nyttår fatt på et nytt eventyr i Nederland, hvor han blir lagkamerat med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø i AZ Alkmaar.

– Det kommer til å bli spennende. Akkurat som det var i år. Molde ble litt for sterke, vi må bare gratulere dem med gullet, sa Glimt-stjerneskuddet fra scenen.

Han gratulerte også Kjetil Knutsen, som ble kåret til årets trener.

– Det synes jeg virkelig han fortjener. Vi skal hjem og feire der, absolutt, slo Evjen fast.

Kniksenprisen til Hjelmset og Berntsen

Utdelingen ble avsluttet med Kniksens hederspris, som denne gangen gikk til Ingrid Hjelmset og Viking-trener Bjarne Berntsen.

Begge prisvinnerne var tydelig rørt da de gikk opp på scenene for å motta den ypperste hederen man kan få i norsk fotball.

– Jeg ble i hvert fall satt ut. Det er en utrolig stor ære å stå her, sier Hjelmseth, og takker medspillere, trenere og familie.

– Min mor og far ville sikkert se på barnebarna, men de måtte se på datteren siden hun skulle holde på til hun var 40. Tusen takk, alle sammen, fortsetter keeperhelt, som nå har satt karrièrepunktum.

– Du tok det på kornet da du sa at du ble satt ut. Den tålmodigheten du viste før du ble førstevalget til Sola i 2009 sier alt om personen du er, svarer Bjarne Berntsen henne.

– Takk til alle som står på hele veien og ikke gir opp. Jeg har en fantastisk jobb i en fantastisk klubb som tør å satse på en gammel, utdatert dinosaur, fortsetter Berntsen til latter fra salen.

Spitse hedret

Sherida Spitse bidro til å føre Vålerenga til sølv i Toppserien. Mandag fikk nederlenderen utmerkelsen årets spiller.

29-åringen, som var med å vinne EM-gull for Nederland i 2017 og VM-sølv i år, kom til Vålerenga før 2018-sesongen. I mai i år forlenget hun kontrakten ut 2021.

– Jeg trives veldig godt i Norge og Vålerenga, og det gjør også min kone og sønn. Vi ønsker å utvide familien vår en dag, og jeg kan ikke skjule det når andre klubber er interesserte, sa Spitse til Vålerengas nettsted da hun signerte ny kontrakt i mai.

Spitse har spilt 175 landskamper for Nederland og var tidligere kaptein for de oransje. Hun har også spilt for LSK Kvinner, Twente og Heerenveen.

I Toppserien var det Julie Blakstad (Fart) som ble kåret til årets unge spiller.

Knutsen og Riise årets trenere

Bodø/Glimts sølvtrener Kjetil Knutsen er kåret til årets trener i Eliteserien, mens Hege Riise får prisen i Toppserien etter å ha ledet LSK til nok et ligagull.

Prisene til de to suksesstrenerne ble delt ut under gallaen Fotballfesten 2019 på Ullevaal stadion mandag kveld. Der fikk også Lars Bohinen prisen som årets trener i 1. divisjon.

Knutsen har imponert stort ved å lede Bodø/Glimt 2.-plass i Eliteserien. Han vant prisen i konkurranse med Moldes gulltrener Erling Moe og Bjarne Berntsen, som har ledet Viking til cupfinale og 5.-plass i ligaen.

Hege Riise har ledet LSK Kvinner til tre strake seriegull etter at hun overtok som hovedtrener foran 2017-sesongen. Romerikingene har også vunnet NM de siste to årene.

Bohinens Aalesund var suveren i 1. divisjon hele sesongen. Han vant årets trener-prisen foran Steffen Landro (Nest-Sotra) og Jørgen Isnes (KFUM).

Årets mål

Ola Brynhildsen og Karina Sævik ble hedret med priser for årets mål.

Stabæk-talentet Brynhildsens brassespark mot Rosenborg i april vant fram i konkurranse fra flere pene mål i Eliteserien. 20-åringen scoret 2-1-målet på vakkert vis da Stabæk slo RBK 3-1 på Lerkendal.

Sævik, som senere er blitt proff i franske Paris Saint-Germain, vant prisen i Toppserien for sin 1-0-scoring for Kolbotn hjemme mot Avaldsnes i mai. Hun lobbet ballen nydelig over keeper fra 20 meters hold. Også den kampen endte 3-1 til hjemmelaget.

Vinnerne av årets mål ble stemt fram av folket.

Moldes Ohi Omoijuanfo ble kåret til årets forbilde.

Også toppscorerne Torgeir Børven (Odd) og Kennya Cordner (Sandviken) ble hedret under gallaen.