Tom Nordlie rykket denne sesongen ned fra Obos-ligaen med Skeid.
Tom Nordlie rykket denne sesongen ned fra Obos-ligaen med Skeid. Foto: Tor Erik Schrøder

VG: Nordlie bare formaliteter unna Lillestrøm-jobben

Tom Nordlie leder trolig Lillestrøm i kvalikkampene mot Start.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge VG har LSK-spillerne fått beskjed om at de skal møte den nye treneren sin tirsdag formiddag.

Bare formaliteter skal gjenstå før Nordlie kan presenteres, ifølge VGs kilder.

Dette stemmer overens med TV 2s opplysninger.

Lillestrøm skal ut i kvalik om videre eliteseriespill mot Start. Mandag formiddag, i forbindelse med sparkingen av Jörgen Lennartsson, gikk klubbens styreleder langt i å bekrefte at de ser etter en trener som skal være brannslukker.

– Vi skal vinne de to kampene. Det er det vi har i fokus, og den løsningen vi ser etter, sa Morten Kokkim til TV 2.

Selv bekrefter treneren at han har fått en henvendelse.

– Jeg kan si så mye at jeg har fått en henvendelse, men det er ingenting som er klart. Jeg har kontrakt med Skeid, sier Nordlie til Eurosport.

Det skinner likevel godt gjennom hva som er i gjære.

– Morgendagen viser hva begivenhetene blir, sier han.

57-åringen har tidligere vært trener for både Lillestrøm og Start. Nordlie rykket denne sesongen ned fra Obos-ligaen med Skeid.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen, som spilte under Nordlie i Start, tror det sannsynlige trenerskiftet vil slå godt ut for kanarifuglene i kvaliken.

– Han er veldig tydelig på hvordan han vil spille. Selv om han bare får noen dager, er han god til å forenkle ting og gi et par beskjeder om hvordan de skal angripe og forsvare seg uten at det blir for innvikle. Slik jeg kjenner Tom fra treningsfeltet og garderoben, er han en trenertype som passer bra til denne typen jobber, sier Mathisen.

Nordlie gjorde en formidabel jobb med Start, og ledet dem nesten til seriegull i 2005.

– Tom er en av de største heltene i Kristiansand. For ham òg blir nok dette en litt spesiell setting. De som selger billetter på Sør Arena jubler nok, men de som sitter med ansvar for sport er nok ikke like happy for at Tom kommer inn med sin energi og sine tanker, konstaterer Mathisen.

Nordlie og Start-trener Joey Hardarson kjenner dessuten godt til hverandre. De to jobbet sammen for Fløy i andre divisjon.

– Det blir to tette og jevne kamper, tror jeg. Her kommer det ikke mange overraskelser på banen. Dette blir en ekstra greie med disse kampene. Det blir bra fyr i teltet, spår TV 2s fotballekspert.