Eksklusivt TV 2-intervju:

Dalglish mener Klopp har forstått Liverpool: – En «tysk scouser»

Øyvind Alsaker har satt seg ned med mannen mange mener er Liverpool-historiens største. Og Sir Kenny Dalglish deler sine tanker om både nåtid og fortid.

Se hele «Kenny Dalglish Spesial» på TV 2 Sumo nå!

Liverpool svever på en uslåelig sky om dagen, og har i løpet av de første 14 Premier League-rundene opparbeidet seg en ledelse på åtte poeng til nærmeste utfordrer Leicester og elleve poeng til tittelforsvarer Manchester City.

Hyllesten av Jürgen Klopp og laget vil ingen ende ta, og en av dem som selv har opplevd mer suksess enn de fleste på Anfield, Sir Kenny Dalglish, setter i et eksklusivt TV 2-intervju ord på hvorfor han tror tyskeren lykkes på Merseyside.

– Han forstår virkelig kulturen og klubben Det er okey å vinne, men det er vanskelig å vinne fint og være en god vinner. Det er enklere å være en dårlig taper. Men en god vinner er vanskelig å finne, og det er de som normalt er suksessfulle, sier skotten.

Se Liverpool-Everton på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium onsdag kveld!

– De kan relatere til ham. Fansen føler at han er en «tysk scouser»

På TV 2 Sumo ser du hele intervjuet med Dalglish, der Øyvind Alsaker i en knapp halvtime har fått audiens hos den tidligere Liverpool-spiller og manageren på Sir Kenny Dalglish Stand på Anfield. Der skryter 68-åringen av hvordan Klopp har fått både atmosfæren og suksessen tilbake til supporterne på det sagnomsuste stadionanlegget.

– De kan relatere til ham. Fansen føler at han er en «tysk scouser», hvilket er bra. De elsker ham. De elsker hans konkurranse, de elsker hans ærlighet og de elsker hans evner til å få laget til å spille, sier Dalglish.

– Han passer perfekt for klubben

Mannen som selv vant fem ligatitler som spiller og tre som (spillende) manager i løpet av sin tid på Anfield, var også den siste som ledet de røde til det gjeve ligatroféet i England. Til våren er det 30 år siden, og Dalglish ser gode muligheter for at «jubileet» blir rosenrødt. Hovedgrunnen er måten Klopp har fått laget til å fungere på.

 • Født:
  Glasgow, 4. mars, 1951 (68 år)
 • Spillerkarriere:
  1967-1977: Celtic
  1977-1990: Liverpool
 • Managerkarriere:
  1985-1991: Liverpool
  1991-1995: Blackburn
  1997-1998: Newcastle
  2000: Celtic
  2011-2012: Liverpool
 • Landskamper/mål
  102/30 for Skottland
 • Meritter som spiller:
  Celtic:

  Fire ligatitler, fire cupmesterskap, en ligacup
  Liverpool:
  Seks ligatitler *, én FA-cup, fire ligacuptitler, tre europacuptitler, en europeisk supercup
 • Meritter som Liverpool-manager:
  Tre ligatitler*, to FA-cuper (hvorav den ene som spillende manager), en ligacup
 • Øvrige manager-meritter:
  En ligatittel med Blackburn, en playoff-seier med Blackburn, en ligacuptittel med Celtic

* I løpet av sin tid som spillende manager vant han tre ligatrofeer, men spilte kun nok kamper til å bli mester i den første av de tre sesongene. Totalt vant han altså ligaen åtte ganger i England, hvorav de fem første var kun som spiller.

 • Rolle i dag:
  Non-executive director, Liverpool

– Han ønsker å dele all suksessen han oppnår med alle. Han ønsker at alle skal ta del i den. Han identifiserer hvem de gode spillerne er og hvem de dårlige spillerne er. Det tok ham fire-fem overgangsvinduer før han fikk dem han så etter. Han har en filosofi der de presser og presser i en spillestil som består av høyt tempo.

– De er gode med ball, de beveger seg bra uten ballen, de stepper opp for hverandre. De forstår hvordan han ønsker å spille. Og det er eventyrlystent, aggressivt og offensivt. De skal spille så hurtig som de klarer, og for å klare det, må de være i form. Han passer perfekt for klubben, sier Dalglish.

– Vi må nyte øyeblikket, nyte ham så lenge vi har ham her

I intervjuet ser du også hvilke andre faktorer i klubben Dalglish anser som viktige for at det nå igjen er suksessfulle år for en klubb som var selve maktfaktoren i engelsk fotball i to tiår på 70- og 80-tallet. I dag er han såkalt «non-executive director» for klubben, og klar på at det økonomiske bildet selvsagt spiller inn i suksessen.

– Deler av grunnen til at vi ikke har vært suksessfulle tidligere har vært at vi ikke har hatt finansene som superklubbene virkelig har trengt. Fenway Sports Group (kjøpte opp Liverpool i 2010, journ.anm.) har vært fantastisk finansielt støttende til alle managere siden de kom inn, inkludert meg selv. Det trenger man.

– Men man trenger også en manager som vet hva han gjør, og Jürgen er virkelig det. Han har gjort det briljant. Vi må nyte øyeblikket, nyte ham så lenge vi har ham her. Når han drar, vil det bli mye tristhet, men det vil være mye takknemlighet også for det han har gjort for klubben, sier Dalglish.

TV 2 informerer: Intervjuet med Dalglish ble spilt inn i forbindelse med Liverpools kamp mot Manchester City i november. Siden den gang har de røde befestet sin posisjon på toppen av Premier League-tabellen.

Se hele «Kenny Dalglish Spesial» på TV 2 Sumo nå og deler av intervjuet i videovinduet øverst allerede!

Se Liverpool-Everton på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium onsdag kveld!