ULOVLIG: Politiet har, sammen med Økokrimavdekket det de mener er et nettverk som har solgt ulovlig kongekrabbe for millioner. Et titalls personer er pågrepet.
ULOVLIG: Politiet har, sammen med Økokrimavdekket det de mener er et nettverk som har solgt ulovlig kongekrabbe for millioner. Et titalls personer er pågrepet. Foto: Politiet

16 siktet i kongekrabbe-saken

Ytterligere fire personer er siktet for ulovlig fangst av kongekrabbe. Dermed er totalt 16 personer siktet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Finnmark opplyser mandag at de har siktet ytterligere fire personer knyttet til ulovlig fangst av kongekrabbe.

De siste personene har også tilhørighet i Øst-Finnmark.

– Det er den videre etterforskningen som har ført til at vi nå har pågrepet ytterligere fire personer som kan være en del av fangstleddet i forbindelse med ulovlig omsetning av kongekrabbe. Pågripelsene skjedde torsdag og fredag i forrige uke, sier politioverbetjent Torstein Pettersen i Finnmark Politidistrikt.

To ulike nettverk

Det er nå til sammen 16 personer som er siktet i Finnmark Politidistrikt i tilknytning til saken.

14 av disse er pågrepet eller siktet i løpet av de siste to ukene, mens to av dem ble siktet tidligere i høst.

– Politiet har avdekket to ulike nettverk som er mistenkt for ulovlig fangst, distribusjon og omsetning av kongekrabbe, sier Pettersen.

Politiet opplyser at de siktede ser ut til å ha hatt ulike roller i nettverkene, der noen har vært mer sentrale, og andre har hatt en mindre og mer perifere roller.

– Stort sakskompleks

– Vi er tidlig i etterforskningen og vi presiserer at rollene og siktelsene kan bli endret. Dette fortsetter å være et stort sakskompleks, med mange involverte, sier politioverbetjenten.

Politiet opplyser at det er ennå for tidlig å gå ut med detaljer om hva de siktede har forklart. De fortsetter nå å gå gjennom og analysere beslag, samt avhøre siktede og vitner.