– Jeg tror ikke vi er ferdige med hendelser som det

Ett år etter twerke-gate tror Ada Hegerberg at det fortsatt vil komme uheldige episoder i kvinnefotballen.

Se Ballon d'Or på TV 2 Sport 1 fra 20.30 og TV 2 Sumo fra kl. 18.45.

Mandag kveld er det duket for en av sportverdens gjeveste prisutdelinger i mektige Theatre du Chatelet i Paris.

Vår egen Ada Hegerberg er nominert for andre året på rad. Hegerberg har vunnet fire europeiske trofeer, fem ligatitler og ble sist måned den mestscorende kvinnelige spilleren i Champions Leagues historie, med 53 mål på 50 kamper.

– Det har vært en opplevelse ut av en annen verden. Å bli den første kvinnelige Ballon d'Or-vinneren har fortsatt ikke sunket inn, sier Ada Hegerberg til Sportsmail.

Men prisutdeligen blir ikke bare husket for hennes triumf. Hegerberg tror ikke fjorårets twerke-kommentar fra den franske DJ-en Martin Solveig blir det siste sexistiske episoden i kvinnefotballen.

– Selvsagt skjer det ikke på en Ballon d'Or-seremoni igjen - men jeg tror ikke vi er ferdige med hendelser som det. Jeg tok en for laget, forteller den norske Lyon-spilleren.

– Det har blitt bedre, men vi skulle ha lært disse leksene for lenge siden, legger hun til.

Hegerberg er en av seks Lyon-spillere som er nominert til Gullballen. USA-kaptein Megan Rapinoe er også nominert og blir ansett som en av Hegerbergs største konkurrenter.

En konkurrent hun beundrer.

– Jeg vet hvor hardt det er å snakke høyt om noe fordi man blir dømt fra alle kanter. Hun har tunnelsyn og vil få ut budskapet sitt. Vi burde alle være inspirert av det, sier Hegerberg om Rapinoe.

Videre forteller Hegerberg om at hun alltid har vært hardarbeidende og bryr seg om hver minste lille detalj, hver dag.

– Det handler ikke om å gjøre revolusjonerende arbeid når man vinner Gullballen. Det handler om å ta små steg i riktig retning, og gjør det i en lang periode.

Hun mener det også følger et ansvar med når man vinner en så anerkjent pris.

– Når du vinner Gullballen, så har man et ansvar om å drive sporten i riktig retning. Det er det jeg har realisert og det har blitt min greie i karrièren. Det kan være skummelt noen ganger - men også inspirerende.