TRICK: Camilla Herrem i kampen mot Slovenia.
TRICK: Camilla Herrem i kampen mot Slovenia. Foto: DANIEL STILLER

Norges store utfordring: – Det er alltid litt ekkelt

Serbia har en fordel før toppmøtet tirsdag. Norges viktigste botemiddel er ikke det letteste å få til.

Slovenia - Norge 20-36

Tirsdag møtes Serbia og Norge i håndball-VM. Begge sikret sin andre strake seier i mesterskapet mandag, men det er likevel en stor forskjell i utgangspunktet for de to.

Serbia får åtte timer mer hvile enn de norske. Når det betyr at ene laget får 22 timer fra kampslutt til kampstart, mens det andre får 30 timer er det vesentlig.

En tilleggsfaktor er at Norge møtte på papiret sterke Slovenia, mens serberne hadde tinærmet walkover mot Cuba (46-25).

– Det er selvfølgelig en fordel for Serbia, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Han er likevel ikke veldig bekymret.

– Norge er veldig bevisst på dette, og best i klassen til å ikke bry seg om ting de ikke får gjort noe med. Den norske troppen er best trent også..

Begrensninger

At Norge er bevisst på problemstillingen fikk mediene et bevis på etter 36-20-seieren mot Slovenia. Journalistenes intervju-tid ble avgrenset, fordi landslagsledelsen ønsket å komme seg tidligere avgårde. Det ble ikke bare møtt med jubel hos de utsendte fra ulike norske mediehus, men det er underordnet.

Spillerne var klare på at de hadde det travelt. Dusje, spise godt og sovne så tidlig som mulig var gjengangere i oppskriften de skisserte.

Å sovne kjapt etter en kamp er imidlertid et problem. Camilla Herrem forteller at hun ikke fikk sove før halv tre etter Cuba-kampen.

– Vi må prøve å komme oss i seng. Det er det som blir siste lille. Det er alltid litt ekkelt å sove etter kamper. Adrenalinet er helt oppe der, sier Herrem til TV 2.

– Det gjelder å finne roen litt tidlig, og så få noen timer søvn. Alle de som var på banen merker denne kampen. Likevel så brukte vi mange spillere. Det er viktig med tanke på Serbia-kampen. Vi må være smarte. De er en veldig fysisk motstander og et bra lag. Det vet vi på forhånd. Spiller vi slik som i andreomgang mot Slovenia, så skal vi ha to poeng der og.

Uthvilt kaptein

Blant de som fikk mindre spilletid mot Slovena var kaptein Stine Bredal Oftedal. Det var i tråd med det ekspertene ønsket før turneringen. På den måten holder hun seg friskere utover i turneringen, og ikke minst til tirsdagens kamp.

At det var fordi Ingvild Bakkerud nærmest holdt henne ute av laget med sitt storspill bekymrer henne ikke.

– Jeg takker egentlig ja til det, altså. Det passer meg fint, gliser hun i intervjusonen etter kampen mot Slovenia.

– Vi får ikke gjort noe med at de har så mye mer hvile, så vi får gjøre det vi skal isteden, være kjappest mulig på alt. Så skal vi være i form.

– Hvilke konkrete grep er viktigst?

– Søvn og mat.

Fordel, men...

Også andre spillere er inne på det samme.

– Jeg tenker at Serbia har en liten fordel som får mer tid til å restituere. Samtidig har vi en veldig bred stall. Vi fikk brukt veldig store deler av troppen i dag i tillegg. Jeg er ganske sikker på at vi skal stå klare med friske bein i morgen igjen, sier Kari Brattset Dale etter Slovenia-kampen.

– Nå er det full restitusjon. Hvis vi orker, begynne å se litt video allerede i kveld også får det smelle i morgen også. Seier skal det bli i hvert fall, forteller målvakt Silje Solberg.

– Vi får bruke tiden godt. Sørge for å bli fysisk og mentalt klar til 20.30 i morgen kveld og gjøre det som skal til både felles og enkeltvis. Vi har visst lenge at vi har kort tid mellom så det er ingen overraskelse, er landslagssjef Thorir Hergeirssons analyse

– Det blir en tøff batalje. De er fysisk sterke og har en større bredde i troppen enn det Slovenia har. De har kanskje ikke så utpreget skyttere som Ana Gros, men gode skyttere og sterke linjespillere. Det blir en fysisk batalje.