FERDIG: Lillestrøm kvitter seg med Jörgen Lennartsson etter en elendig høst.
FERDIG: Lillestrøm kvitter seg med Jörgen Lennartsson etter en elendig høst. Foto: Christoffer Andersen

Jörgen Lennartsson er ferdig i Lillestrøm

Jörgen Lennartsson måtte forlate sin post på Åråsen.

LSK skriver på sine nettsider at svensken er ferdig i klubben.

Det var Romerikes Blad som først meldte at LSK og svensken satt i møte mandag morgen for å avgjøre Lennartssons fremtid.

Lillestrøm står med elleve kamper på rad uten seier.

LSK endte på kvalifiseringsplassen i Eliteserien søndag kveld. Dermed leder han ikke laget i kampene mot Start som spilles 7.- og 11. desember.

Romerikes Blad meldte mandag formiddag at Tom Nordlie kan være en kandidat til å lede LSK i kvalifiseringskampene mot Start. Han har i utgangspunktet kontrakt med Skeid.

Mulig erstatter

Styreleder i Lillestrøm, Morten Kokkim, forklarer Lennartsson-sparkingen slik:

– Beslutningen er tatt ut i fra hva vi tror øker sannsynligheten til å vinne mot Start i kvaliken, sier Kokkim til TV 2.

Klubben har ikke bekreftet hvem som leder laget i kampene mot Start.

– Vi skal vinne de to kampene. Det er det vi har i fokus. Det er den løsningen vi ser etter, understreker Kokkim.

Frode Kippe sier til TV 2 at han ikke tror på store endringer med en ny trener på plass til kampene mot Start.

– Det blir ikke en drastisk endring tenker jeg, men å få inn en ny stemme, få inn noen nye impulser, og trykke på noen knapper som gjør at vi kanskje kan heve oss noen få prosent så kan det være nok, sier LSK-stopperen.

Skuffende sesong

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er ikke overrasket over at Lillestrøm-ledelsen tar affære etter den skuffende sesongen. Han forventet at svensken skulle bli sparket allerede under forrige landslagspause.

– Lillestrøm har sett fryktelig ut de siste månedene. Også mot Sarpsborg i går var de trøstesløse. Lillestrøm hadde flaks som unngikk direkte nedrykk. Hadde Tromsø vunnet, hadde Lillestrøm rykket rett ned, sier Mathisen.

Mathisen vurderer Lillestrøms sjanser til 60-40 i kvalifiseringskampene mot Start.

– Det kan bli jevnt, for Start har et bra toppnivå, men Lillestrøm er favoritter. De er litt større favoritter nå som de gjør endringer på benken, sier Mathisen.

Tar avskjed med klubben

Til TV 2 henviser Lennartsson til uttalelsen på Lillestrøms nettsider.

– Som hovedtrener tar jeg fullt ansvar for at vi ikke har vært noe bra denne høsten. Jeg og klubben har hatt en god dialog på situasjonen vi er i nå. Dette har blitt til at det er en ny trener som leder laget i de to avsluttende kvalifiseringskampene. Jeg har stor forståelse for dette og jeg tror vi kan klare det ennå, sier Lennartsson.

Lennartsson tok over etter Arne Erlandsen ble sparket sommeren 2018 og ledet laget i 44 kamper.