Messi-magi sendte Barcelona til topps

Lionel Messi sørget for at Barcelona inntok toppen av La Liga etter 1-0 mot Atlético.

Atlético - Barcelona 0-1

Store sjanser var ingen mangelvare på Wanda Metropolitano i den spanske hovedstaden, men det tok likevel 85 minutter før scoringen kom.

Lionel Messi, som måtte tåle mye juling fra Atlético-forsvaret gjennom hele kampen, tok saken i egne hender - med god hjelp fra sin uruguayanske venn.

Messi satte fart og dro seg innover mot mål, før han spilte en smart vegg med Luis Suárez, og selv prikket inn 1-0 fra 16 meter.

Se Messi-målet i videovinduet øverst!

– Det nytter ikke å skru av i et halvt sekund en gang. Det er det Atlètico gjør. Det er en gudbenådet fotballspiller som scorer kampens første mål. Hvor mange ganger har vi ikke sett Messi gjøre akkurat det der?

– Kontrollert ned i hjørnet. Det er akkurat utenfor rekkevidden til Jan Oblak, sa TV 2-kommentator Espen Ween.

Det var Messis niende ligamål denne sesongen - og hans 30. scoring mot Atlètico.

Vertene ga ikke opp. På overtid fikk de også et frispark i god posisjon, men det ble skuslet bort. Dermed endte det med 1-0 til Barcelona. Det betyr at katalanerne nå topper La Liga på målforskjell foran Real Madrid. Atlético er på sjetteplass - seks poeng bak Barca.

– Atlético har slitt med effektiviteten denne sesongen, det gjorde de også i kveld. I andreomgang hevet Barcelona seg betraktelig. Det var langt mer solid fra Barcas side de siste 45, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.