SVerige:

Bil dundret inn i håndballhall – politiet mistenker terror

I bilen fant politiet et brev hvor det sto «folk skal dø» samt Osama bin Ladens navn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dramatiske scener utspilte seg lørdag kveld i Vikingahallen i Märsta i Sverige.

Midt under kampen hørtes plutselig et kraftig smell, og en bil kom dundrende inn i veggen i hallen.

Pågrep mann

Spillerne og publikum flyktet fra banen i panikk. Bilder fra hallen viser at spillerne løp i garderoben i panikk. Det kunne høres et høyt smell da bilen gikk gjennom veggen.

Ifølge Aftonbladet var føreren av bilen en 29 år gammel mann. Han ble først pågrepet og siktet for fyllekjøring og uaktsom kjøring.

Kort tid etter ble han løslatt.

Men søndag morgen opplyste svensk politi at de mistenker at mannen kjørte inn i håndballhallen med vilje, og at det lå et motiv bak handlingen.

Mistenker terror

Svensk sikkerhetspoliti er koblet inn i saken, og de etterforsker nå om det kan ligge et terrormotiv bak hendelsen. Mistankene oppstod etter funn som ble gjort i bilen. Ifølge avisen ble det funnet et brev med Osama bin Ladens navn på. I brevet sto det også «folk skal dø».

Ett bilbatteri med kabler skal ha ligget like ved gasspedalen. Bilen er nå tatt i beslag for tekniske undersøkelser.

Søndag kveld slo innsatsstyrken til mot mannens leilighet. Her ble han pågrepet og siktet for mordforsøk.

– Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet mannen og siktet han for drapsforsøk, sier Towe Hägg, pressetalsperson for politiet i Stockholm til Aftonbladet.

Den pågrepne mannen er en kjenning av politiet. I 2014 skjøt han en mann fire ganger med en revolver. Offeret fikk livstruende skader, men overlevde. 29-åringen ble dømt til åtte år i fengsel for dette forholdet, men ble løslatt i slutten av oktober.