– Nå skal vi hjem og gråte, så skal vi rykke til helvete opp

Skuffelsen er enorm i Tromsø-leiren etter nedrykket til Obos-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordlendingene trakk det korteste strået blant lagene som endte med 30 poeng etter 1-1 hjemme mot Stabæk.

Tromsø skapte flere store sjanser, men klarte ikke å omsette nok av dem til mål.

– Jeg har egentlig ikke en dritt å si. Jeg «vettafaen», sier en svært skuffet Runar Espejord til TV 2.

Spissen scoret Tromsøs utligningsmål.

– Nå blir det hjem for å gråte. Så skal vi møte opp igjen på jobb igjen neste år og rykke til helvete opp fra Obos-ligaen, i hvert fall, slår Espejord fast.

– En av de tyngste dagene

Morten Gamst Pedersen vil ikke snakke om marginene som gjorde at Tromsø rykket ned, og understreker at skuffelsen er et resultat av sesongen sett under ett.

– Dette er en av de tyngste dagene mine som fotballspiller. Det skal jeg ærlig innrømme, sier Gamst Pedersen til TV 2.

– Akkurat nå er det tomhet og skuffelse. Det er mye følelser i kroppen, og vanskelig å sette ord på. Nå skal vi la det gå noen dager for å la det synke inn. Det blir en tung tid, medgir den tidligere Blackburn-stjernen.

38-åringen er lysten på å bli med én sesong til, til tross for at det blir på nest øverste nivå.

– Jeg har vært med å spille Tromsø opp igjen før. Jeg har veldig lyst til å spille fotball neste år. Det har jeg sagt, så får vi se hva som skjer, understreker «Gamsten».

– Ikke sett for oss

Simo Valakari sitter igjen med «mye smerte og lidelse.»

– Jeg føler med fansen. De har vært her i hele år og støttet oss. Vi kunne ikke gi dem noe å juble for i dag, konstaterer Tromsø-treneren overfor TV 2.

– Men det var ikke denne kampen. Vi hadde 30 kamper å gjøre det på. Tabellen lyver ikke etter 30 kamper, mener finnen.

– Er du Tromsø-trener også neste sesong?

– Jeg er veldig motivert. Jeg føler et stort ansvar, og jeg vil prøve å rette opp, svarer Valakari.

– Har du gjort mye feil denne sesongen?

– Selvsagt. Mange ting. Resultatene lyver ikke, svarer han.

Maalen: – Ikke katastrofe for oss

Ranheim bet seg lenge fast mot Rosenborg, men måtte til slutt gi tapt med 2-3 etter å ha ledet kampen. Dermed endte Ranheim på sisteplass i Eliteserien.

– Vi hadde forberedt oss på døden, og visste at vi måtte skape et mirakel. Vi gjorde et halvhederlig forsøk, innsatsmessig i hvert fall, men det var ikke godt nok, sier Svein Maalen.

Ranheim-treneren mener at tapet på Lerkendal var beskrivende for sesongen: At det er blitt mye nesten, men at det til syvende og sist ikke var godt nok.

– Det er mange lag som har rykket ned for så å komme seg opp igjen. Jeg tror vi har bygget en kultur som gjør at vi kan kvalifisere oss for å skape nye eventyr. Det kan bety å komme opp igjen. På sikt ønsker vi det, men vi må se hvordan vi får bygget laget inn mot neste sesong, påpeker han.

– Det er ingen katastrofe for oss som klubb at vi havner et hakk ned. Hvis summen av trønderske spillere i sum er god nok, kan det være vi klarer å spille oss opp igjen, fortsetter Maalen.

Ranheim-spiss Michael Karlsen tar nedrykket med fatning.

– Vi har på en måte vært forberedt på det en stund. Vi fikk en siste mulighet nå forrige helg og vi ledet i dag. Det er selvfølgelig veldig kjedelig. Men det blir som det blir, og vi fortjener å rykke ned. Nå får vi en liten pause, så får vi brette opp ermene og prøve på opprykk igjen neste år, sier Karlsen til TV 2.

– Dagens prestasjon er veldig bra, men det blir litt tøft til slutt. Vi kjemper på bra. Det er ikke i dag vi skulle gjort det. Vi har ikke vært gode nok tidligere, påpeker Ranheim-spissen.

Skuffet Kippe

Frode Kippe fulgte mesteparten av Lillestrøms kamp mot Sarpsborg 08 fra benken. Kanarifuglene endte opp på kvalikplass, og skal spille to kamper mot Start.

– Det er klart vi er glade for at vi ikke går direkte ned, men det er mest skuffelse. Samtidig skal vi kanskje være glade for kvalik og at vi får en ny mulighet. Vi skal gripe den, slår Kippe fast.

Lillestrøm tar fatt på kvaliken med en lang rekke uten seier i bagasjen. Den trenden må snu om det skal bli eliteseriespill neste sesong.

– Vi skjønner alle at det ikke bygger selvtillit. Men vi har ikke mye valg, vi er nødt til å vinne om vi skal klare det her. Start har vunnet kamper, og er i mer medgang enn vi er. Vi har troen på at vi skal klare det. Men det krever at vi leverer betraktelig bedre enn i dag, advarer stopperkjempen, som legger opp etter dobbeltoppgjøret.