Viking-spillerne jubler etter at Johnny Furdal scoret 1-2-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Viking på Brann Stadion.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Viking-spillerne jubler etter at Johnny Furdal scoret 1-2-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Viking på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal

Viking ydmyket Brann i Bergen: – Dette er flaut for Lars Arne Nilsen

Det endte hele 1-5 for Brann mot Viking i kampen som ble Azar Karadas' og Vito Wormgoors siste for bergenserne.

Det var lite å spille for tabellmessig for begge lag, men Brann var ute etter å revansjere et flaut 0-6 tap mot Strømsgodset forrige runde, samt å sikre en verdig avslutning for klubbheltene Karadas og Wormgoor.

Istedenfor ble det nok en flause og trist sorti for Brann, som tapte hele 1-5. For Viking ble det en flott opptakt til cupfinalen om en uke.

– Lars Arne Nilsen har jo sittet relativt utrygt de siste ukene, og det blir ikke noe mindre trykk og press på ham etter denne avslutningen på sesongen, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Dette er flaut for Lars Arne Nilsen, spillere, trenere og hele apparatet. Dette er ikke bra å se på for Branns del. Men Viking ser ut til å være i rute foran neste helgs cupfinale.

Det åpnet bra for bergenslaget da et innlegg fra Ruben Kristiansen snek seg forbi alle og endte opp hos Fredrik Haugen på bakerste stolpe. Han kunne enkelt sende Brann i føringen 1-0, men ledelsen varte ikke lenge.

Viking snudde

Etter 16 minutter kunne Viking juble for sitt første mål. Et fint angrep endte med pasning inn fra Zymer Bytyqi til Kristian Thorstvedt som sendte ballen i mål bak Håkon Opdal og sikret sitt niende mål for sesongen.

Viking skulle også ta ledelsen takket være Jonny Furdal, en legende hos Branns nabo Nest-Sotra. Ruben Yttergård-Jensen spilte vekk ballen, og Benjamin Källman kunne servere Furdal som chippet enkelt i mål.

Etter hvilen var det Brann som fikk den første sjansen da Christian Eggen Rismark headet en dødball like utenfor og Wormgoor var akkurat for sen til å sikre mål i sin siste kamp.

Flere mål

Etter 56 minutter var ballen i mål igjen for Viking, men det ble annulert for offside. Et knallskudd fra Thorstvedt gikk i tverrligger og ned, før Källman headet ballen i mål, men flagget var allerede oppe for offside.

Åtte minutter senere var 1-3 et faktum. Rolf Daniel Vikstøl kunne enkelt forsere på kanten før han la inn til en helt åpen Ylldren Ibrahimaj som enkelt kunne spasere ballen i mål. Det var veldig slapt forsvarsspill, og vondt skulle bli værre for bergenserne.

Fem minutter senere kunne Thorstvedt score nok en gang. Nok et innlegg i boksen gikk inn til en åpen Thorstvedt som med sin annen scoring for dagen sikret tosifret antall mål i Eliteserien 2020.

På overtid satte Samuel Fridjonsson punktum.

Brann avlsutter en forferdelig høstsesong med nok et forsmedelig tap og falt på tabellen. Viking beholder sin sterke 5.-plass etter seier i den eneste av søndagens kamper uten betydning for nedrykks- eller medaljestrid.

(©NTB/ TV 2)