Thrilleravslutning da Klæbo sprintet til seier

Det ble spenning til siste slutt da Johannes Høsflot Klæbo vant jaktstarten i Ruka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se thrilleravslutningen i vinduet øverst! Bilder med tillatelse fra NRK.

Da Johannes Høsflot Klæbo ble tatt igjen av Emil Iversen og Iivo Niskanen, brukte han all taktikk han hadde på lager. Klæbo sparte krefter i sporet og lå lenge som tredjemann i tetgruppen.

I siste bakken før oppløpet lå Klæbo først og fikk med seg Iversen. Niskanen falt av og endte som nummer tre.

– Det var vanskelig. Virkelig tøft. I den siste bakken hadde jeg ikke mer å gå på. De er veldig sterke og kanskje for sterk for meg i en jaktstart, sier Niskanen til TV 2.

– Det er som å møte opp med en dieselbil mot formel 1, sier finnen.

Det er ikke Klæbo helt enig i.

– Nei, det er ikke helt sånn, sier trønderen og ler.

Klæbo avgjorde når han måtte og vant jaktstarten foran Iversen.

– Det er en god bekreftelse på at skøyteformen er brukbar. Kroppen kjennes bra ut og det absolutt det viktigste. Jeg sitter med en veldig god følelse nå. Ting har gått over all forventning og vi er absolutt på hugget nå, sier Klæbo til TV 2.

Iversen: – Skikkelig stolt

Iversen var godt fornøyd.

– Jeg pleier ikke å skjule følelsene mine, og nå skinner det igjennom at jeg er fornøyd og det stemmer bra, sier Iversen til TV 2.

– Jeg er fornøyd med å være nummer to i mini-touren, det er det beste resultatet jeg har i en mini-tour. Jeg synes jeg viser meg veldig frem på de to siste distansene her, og spesielt i dag kjente jeg at det stemmer med skøytingen. Jeg koser meg, skiene var kjempebra. Jeg er skikkelig stolt over det jeg fikk til her i dag, legger Iversen til.

Han gjorde det han kunne for å utfordre Klæbo.

– Han er garantert den raskeste skiløperen gjennom tidene. Da er det vanskelig. Jeg ga det en sjanse, men jeg er ikke misfornøyd. Jeg gjorde så godt jeg kunne og hadde en kjempegod dag. Han er raskere enn meg, det er ikke noe nytt, sier Iversen om lagkameraten.

Hyller laginnsatsen

Pål Golberg gjorde et godt løp og ble nummer fire.

– Det var veldig bra. Det var vel så bra som jeg hadde håpet. Jeg visste at det var vanskelig å kjempe om pallen her, men jeg har sagt at jeg hadde lyst å være med å kjempe om topp seks. Det klarte jeg nesten i går, og i dag var jeg nummer fire, så det var en veldig bra helg, oppsummerer Golberg til TV 2 etter helgen i Ruka.

Av de ti beste plasseringene var det totalt seks norske. Hans Christer Holund med sjetteplass, Didrik Tønseth på syvende og Sjur Røthe ble nummer åtte.

– Utrolig godt fornøyd med laginnsatsen i dag. Også skal jeg skryte veldig av gutta som jobbet i bua, som virkelig sto opp med begge beina godt plantet på jorden i dag. Vi hadde utrolig gode ski, og da tror jeg vi har gjort en god treningsjobb. Med den kombinasjonen der blir vi hard å ha med å gjøre, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Hentet inn sekundene

Klæbo hadde 16 sekunders forsprang på Emil Iversen og 18 sekunder til finske Iivo Niskanen. Det lå altså an til å bli svært spennende på herrenes 15-kilometer jaktstart.

Klæbo økte noe på de første fem kilometerne, og lå 19 sekunder foran Niskanen og Iversen.

I puljen bak, minuttet bak Klæbo, lå Aleksandr Bolsjunov, Pål Golberg og Didrik Tønseth.

Halvveis lå Klæbo 17 sekunder foran Iversen og Niskanen. Men til neste passering hadde de tatt innpå syv sekunder og lå ti sekunder bak Klæbo når det gjensto 6,4 kilometer.

Ved ti kilometer hadde Iversen og Niskanen tatt igjen Klæbo, og de tre gikk nå sammen i tet frem til oppløpet.