EGEN KLASSE: Therese Johaug vant suverent på søndagens jaktstart. Med seg på pallen fikk hun Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.
EGEN KLASSE: Therese Johaug vant suverent på søndagens jaktstart. Med seg på pallen fikk hun Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: Vesa Moilanen

Trippel norsk på pallen: – Jeg skjønte ingenting

Therese Johaug tok en suveren seier, mens Heidi Weng kjempet til seg andreplassen foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen truet Therese Johaug på søndagens jaktstart. Hun vant suverent med sine 25 minutter og 48 sekunder. Men for Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble det også en vellykket dag i løypen i Ruka.

Etter den første passeringen ledet hun med 25,6 sekunder ned til Sadie Bjornsen.

Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen holdt god fart i sporet og på 6,1 kilometerpasseringen var det tre norske i tet. Johaug minuttet foran sine lagvenninner.

Amerikanske Sadie Bjornsen kjempet seg opp i ryggen på Weng og Jacobsen. Men det ble norsk duell om andreplassen mellom Weng og Jacobsen. Der var Weng best, mens Jacobsen ble nummer tre. De to kom over minuttet bak Johaug i mål.

– Jeg hadde ikke trodd det før dagen i dag. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle ta igjen en eneste person, men jeg følte meg veldig bra. Spesielt de to første rundene så følte jeg at jeg gikk kjempebra på ski. Det var det eneste fokuset i dag. Jeg vet jeg kan på trening, så hvorfor skal jeg ikke kunne gjøre det i skirenn. Det var egentlig bare å tenke at jeg skulle gå bra på ski. Det var egentlig hovedoppgaven. I går stresset jeg som en gud, sier Weng til TV 2.

– Når hadde du samme følelsen sist?

– Nei, det begynner vel kanskje å bli to år siden. Det er ikke ofte jeg har lyst å dra hele veien og tenke at det er best å gjøre jobben selv. Det har vel aldri skjedd.

– Jeg skjønte ingenting i dag. Jeg hadde gode ski og det var voldsomt så mye positivt. Det har vært en lang vei, men samtidig så vet jeg at jeg kan hvis jeg vil, understreker Weng.

Johaug: – Utrolig glad på deres vegne

Etter helgen i Ruka tar Therese Johaug med seg to etappeseire.

– Det var veldig moro å ta med seg dagens etappeseier og totalseieren her i Ruka. Jeg følte jeg gikk et veldig bra skirenn i dag og følte meg bra hele veien. Veldig godt fornøyd med at jeg klarte å ta etappetiden til tross for at jeg måtte gjøre hele løpet for meg selv, sier Johaug til TV 2.

Hun var stolt over å ha lagvenninnene med seg på pallen.

– Jeg er utrolig glad på både Heidi og Astrid sine vegne at de får det til igjen. Det er når man har hatt litt motgang at oppturene blir desto større. Jeg har sett det på trening i sommer og høst at både Heidi og Astrid har vært i bra slag. De er på hugget og har tatt steg. Det betyr veldig, veldig mye for dem, og ikke minst for laget, trenere, støtteapparat og alle rundt, sier Johaug.