Norge og Lars Lagerbäck har fortsatt en stor jobb foran seg i playoff. Gjør de den og kommer seg til EM, blir det tre kamper i Storbritannia.
Norge og Lars Lagerbäck har fortsatt en stor jobb foran seg i playoff. Gjør de den og kommer seg til EM, blir det tre kamper i Storbritannia. Foto: Jose Jordan

Dette er neste års EM-grupper

Norge møter England, Kroatia og Tsjekkia om de tar seg til EM.

Gruppene til neste års EM-sluttspill ble trukket i rumenske Bucuresti lørdag kveld.

Dersom Norge kvalifiserer seg til EM venter England, Tsjekkia og Kroatia i gruppespillet.

Norges håp om å komme til EM avhenger av utfallet av playoffen i mars. Først venter Serbia hjemme på Ullevaal, før enten Israel eller Skottland venter i en eventuell finale – også den kampen hjemme på Ullevaal.

Klarer Norge å ta seg til EM, spilles den første kampen mot Tsjekkia i Glasgow mandag 15. juni, før England venter på Wembley fire dager senere. Siste kamp er mot Kroatia i Glasgow tirsdag 23. juni.

– Jeg tror de absolutt vil klare seg bra. Organisering er viktig; å stå riktig på banen, være kompakte defensivt og gjøre de rette tingene der for å ta seg videre, sier Danmarks landslagssjef Åge Hareide om Norges muligheter.

Alle EM-gruppene:

Gruppe A: Tyrkia, Italia, Wales, Sveits.
Gruppe B: Danmark, Finland, Belgia, Russland.
Gruppe C: Nederland, Ukraina, Østerrike, playoff D (Georgia, Hviterussland, Nord-Makedonia eller Kosovo).
Gruppe D: England, Kroatia, playoff C (Norge, Serbia, Skottland eller Israel), Tsjekkia.
Gruppe E: Spania, Sverige, Polen og playoff B (Bosnia-Hercegovina, Nord-Irland, Slovakia eller Irland).
Gruppe F: Playoff A (Island, Romania, Bulgaria eller Ungarn), Portugal, Frankrike, Tyskland.

I dødens gruppe møtes Portugal, Frankrike og Tyskland, samt vinneren av de antatt sterkeste playoffen, enten Island, Romania, Bulgaria eller Ungarn.

Tyrkia-Italia på Olympiastadion i Roma blir åpningskampen fredag 12. juni.

Danmark møter Finland, Belgia og Russland hjemme i Parken.

– Jeg er godt fornøyd. Vi møtte Wales i Nations League, og vi vant begge kampene, men vi har vært mye på de britiske øyene, så det er godt å kikke litt østover og å få et nordisk oppgjør. Finland er en ny motstander for oss og ferske i mesterskap, og det må vi kunne utnytte, sier Hareide.

Sverige skal igjen møte Spania, denne gang i Bilbao, før Polen og vinneren av playoff B venter i Dublin.

– Det blir en heftig åpning med Spania borte i Bilbao. Vi har møtt Spania to ganger i kvalifiseringen. Vi var nær ved å ta dem hjemme og de var for bra borte, så nå er det ny kamp, så vi føler oss ikke slått på forhånd, sier Sveriges landslagssjef Janne Andersson.

EM skal for første gang spilles i tolv byer i tolv land. München, London, Roma, Baku, St. Petersburg, Bucuresti, Amsterdam, Dublin, Glasgow, København, Bilbao og Budapest får alle flere EM-kamper.

EM 2020 sendes på TV 2 og NRK.