Liverpool slapp med skrekken etter Alisson-utvisning

Liverpool økte luken til tittelrival Manchester City. Men det ble ikke så enkelt som det så ut til å bli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Liverpool-Brighton 2-1

Ubeseirede Liverpool var på vei mot en enkel og oppskriftsmessig seier over Brighton.

Men, et knapt kvarter før slutt, ble Alisson Becker utvist.

Liverpool-keeperen kom ut for å avverge en gjennombruddspasning. Leandro Trossard kom først på ballen, og vippet den over Alisson.

Da slang brasilianeren opp en arm og reddet ballen til tross for at han var utenfor 16-meteren.

Tar selvkritikk

Alisson ble utvist, og mister med det onsdagens Merseyside-derby mot Everton.

– Det var en merkelig situasjon. Jeg tror han strekker armen opp på instinkt. Men han tar en dårlig avgjørelse og havner i Ingenmannsland, sier Trevor Morley i TV 2s Premier League-studio.

Tomålsscorer Virgil van Dijk tar selvkritikk etter situasjonen.

– Vi burde håndtert det bedre. Vi satte ham i den situasjonen. Det er skuffende, men vi rister det av oss, sier nederlenderen til Premier League Productions.

Jürgen Klopp er ikke fornøyd med at avslutningen ble spennende.

– Det var unødvendig. Vi hadde utrolige sjanser i første omgang, men keeperen deres gjorde noen utrolige redninger, sier Klopp til BBC.

Drama

Deretter ble det hektisk på Anfield. Reservekeeper Adrián kom rett inn for å redde frisparket Alisson hadde laget. Adrián dirigerte fortsatt muren da dommer Martin Atkinons blåste. Lewis Dunk var rask i oppfattelsen, og trillet ballen i det åpne hjørnet.

En forbauset Adrián hadde ikke sjans til å nå bort.

Dommerens eneste oppgave er å sørge for at muren er på riktig avstand. Så lenge den er på plass, kan dommeren blåse, forklarer Brede Hangeland – etter å ha rådført seg med tidligere Premier League-dommer Bobby Madley.

– Det ser litt konspiratorisk ut når dommer og Dunk snakker sammen like før. Det kan se litt usportslig ut, men Atkinson er i sin fulle rett til å gjøre akkurat det han gjør, slår Hangeland fast.

Jürgen Klopp er ikke fornøyd med dommerens håndtering.

– I en slik situasjon, når du ser det på det menneskelige siden, gjør du det ikke på den måten. Det var veldig smart av Brighton, men keeperen hadde akkurat kommet inn og prøvde å sette opp muren. Vi kan ikke gjøre noe med det, men for meg er ikke det 100 prosent riktig, slår tyskeren fast.

Selv om de fleste vil si at van Dijk var banens beste med to scoringer, kommer Liverpools manager med en annen kandidat.

– For meg er det Adrián, når han kommer inn på den måten og gjør to redninger. Selv utspark er vanskelig når du er kald. Vi var ikke forberedt på den situasjonen i det hele tatt, så jeg er veldig fornøyd, sier Klopp.

Til tross for at de avsluttet kampen med ti spillere, klarte Liverpool å ri inn ledelsen.

Ettersom tabelltoer Manchester City bare klarte uavgjort mot Newcastle tidligere lørdag, er luken ned til rivalen nå på elleve poeng.

Van Dijk banet vei

Virgil van Dijk banet vei for den regjerende Champions League-mesteren.

Innen 24 minutter var spilt, hadde den nederlandske stopperkjempen stanget inn to scoringer. Begge etter innlegg fra Trent Alexander-Arnold.

– På mandag skal Ballon d'Or deles ut. Virgil van Dijk har startet vorspielet, konstaterte TV 2s kommentator Kasper Wikestad da 28-åringen stanget inn sitt andre.