Shelvey svarte på De Bruynes perletreff: – Jeg er nok en helt i Liverpool nå

Kevin De Bruynes perletreff sendte Manchester City i ledelsen. Så responderte Jonjo Shelvey like før slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newcastle - Manchester City 2-2 (1-1)

Se alle scoringene i vinduet øverst!

To ganger gikk Manchester City i ledelsen. To ganger svarte Newcastle som sikret poengdeling på St. James' Park.

Dermed kan Liverpool øke tabelledelsen når de tar i mot Brighton kl.16.00. Med seier kan rødtrøyene ha en luke på 11 poeng ned til City. Kampen ser du på TV 2 Sport 1 og Sumo.

– 2-2. Hvem skulle trodd det etter at Kevin De Bruyne satte inn 2-1-scoringen. De Bruyne ga oss noe av det vakreste man kan se på en fotballbane med lederscoringen, for Jonjo Shelvey svarte på alle mulige vis, sier kommentator Endre Olav Osnes.

Newcastles redningsmann tror de er glade i ham i Liverpool nå.

– Vi synes vi fortjente ett poeng. De hadde mye ball, men vi fortjente det. Vi viste karakter og vilje. Jeg er nok en helt i Liverpool nå. Men for å være seriøs, vi trenger alle poengene vi får, sier Shelvey til BT Sport.

– Newcastle er ubeseiret på hjemmebane seks kamper på rad. I andreomgang hadde de riktig innstilling, og synes jeg de fortjente ett poeng. City hadde mer ballbesittelse og flere sjanser, og kunne avgjort tidligere, sier TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley.

Svarte på Sterlings mål etter tre minutter

Etter å ha stanget mot Newcastle-muren sørget en hælflikk fra David Silva og kontrollert treff fra Raheem Sterling for 1-0 til Manchester City.

Gleden varte i nøyaktig tre minutter før Jetro Willems banket inn utlikningen til ellevill jubel på St. James' Park.

Det ble ikke noe lettere å komme seg forbi Newcastle-forsvaret i andreomgang, men i det 68. minutt hadde Gabriel Jesus en stor mulighet til å gi City ledelsen igjen. Martin Dúbravka fikk hindret skuddet, men måtte gi retur som havnet rett i beina på Kevin De Bruyne. Skuddet fra ham gikk rett i Newcastle-keeperen og vertene slapp med skrekken.

– Noe av det villeste jeg har sett

Det gjorde de ikke i det 82. spilleminutt. Nok en gang fikk De Bruyne ballen i beina. Denne gang gjorde han absolutt alt riktig. Et klokkerent og hardt treff på ballen fikk det til å synge i tverrliggeren som var mellommann før ballen traff nettmaskene.

– Det er noe av det villeste jeg har sett. Når kollektivet ikke klarer å score ledermålet tar han rett og slett saken i egne hender. Den ballen der, det skuddet, var skjebnebestemt å gå inn, sier kommentator Osnes.

Men det ble déjà vu for City-spillerne. For nok en gang svarte Newcastle. Denne gangen var det Jonjo Shelvey som fikk drømmetreff i det 88. minutt.

– Hvis det var en som skulle svare Kevin De Bruyne var det naturligvis Jonjo Shelvey. Han ville ikke være noe dårligere, og det er han ikke heller, utbryter Osnes.