FLERE SKADD: Alle nødetatene er på stedet etter at flere personer har blitt knivstukket i en handlegate i Haag fredag kveld.
FLERE SKADD: Alle nødetatene er på stedet etter at flere personer har blitt knivstukket i en handlegate i Haag fredag kveld. Foto: Phil Nijhuis

Nederland:

Tre knivstukket i handlegate – jakter gjerningsmann

Tre mindreårige ble fredag kveld knivstukket i en handlegate i Haag i Nederland. Gjerningsmannen er på frifot.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De første meldingene om knivstikkingen kom inn klokken 19.45 fredag kveld.

– Knivstikking med flere skadde i Grote Markstraat i Haag. Nødetatene er på stedet, skriver politiet på Twitter.

En time før midnatt opplyser politiet på Twitter at alle de tre ofrene var mindreårige.

Utskrevet fra sykehus

Det skal ha vært svært mange i gatene i anledning Black Friday. Grote Markstraat er blant de viktigste shoppingområdene i sentrum av byen.

Ifølge den nederlandske kringkasteren NOS ble tre skadde utskrevet fra sykehuset sent fredag kveld. Til De Telegraaf sier velinformerte kilder at det ser ut som ofrene var tilfeldig valgt.

Politiets talskvinne Marjie Kuiper sier til AP at det er for tidlig å si om det ligger et terrormotiv bak hendelsen.

– Ingen visste hva som foregikk

Bilder fra stedet viser et voldsomt politioppbud. En stor ansamling mennesker står utenfor politisperringene og følger med på nødetatenes arbeid på stedet.

Gjerningsmannen er ikke pågrepet. Politiet i Haag etterlyser en mann på 45-50 år, ikledd en svart jakke, grått skjerf og gråe joggebukser. Mannen skal være lys i huden.

Hendelsesforløpet er uklart. En ung kvinne som sier hun jobber på McDonald’s, forteller til De Telegraaf at det brøt ut panikk i den travle handlegaten.

– Ingen visste hva som foregikk. Først ble det sagt at det var et skudd, sier kvinnen.

Knivstikkingen kommer kun timer etter at to personer ble drept i et terrorangrep i London fredag ettermiddag. Her ble gjerningsmannen lagt i bakken og avvæpnet av sivile, før politiet ankom stedet og skjøt og drepte ham.