OMFATTENDE SØK: Redningsskøyta RS169 Odd Fellow lll leder søket til sjøs. 10-15 båter deltar i letearbeidet lørdag formiddag. Foto: Redningsselskapet
OMFATTENDE SØK: Redningsskøyta RS169 Odd Fellow lll leder søket til sjøs. 10-15 båter deltar i letearbeidet lørdag formiddag. Foto: Redningsselskapet

Redningsaksjon etter savnet mann på Helgelandskysten er avsluttet

Klokken 15 ble redningsaksjonen etter en savnet mann ved Helgelandskysten avsluttet. Mannen har nå status som antatt omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Én mann ble reddet etter kantringen, mens en annen ikke var gjort rede for etter hendelsen.

Til tross for vanskelige leteforhold har det vært en storstilt leteaksjon gjennom morgentimene og utover dagen.

Klokken 15 melder Hovedredningssentralen Nord-Norge at søket er avsluttet.

– Det har blitt mørkt og sikten er svært dårlig, og derfor valgte vi å avslutte redningsaksjonen klokken 15. Politiet vil lede saken videre i søket etter antatt omkommet person, sier vakthavende redningsleder Olav Bjørgaas ved HRS Nord-Norge.

Pårørende er varslet.

Arbeidsbåt kantret

Klokken 16.34 fredag meldte Redningsselskapet at en av deres redningsskøyter rykket ut etter en melding om en kantret båt på Helgelandskysten.

Det var uvær i området med en vindstyrke opp mot 20 meter i sekundet.

– Et redningshelikopter bidrar i søket, samt flere private båter og redningsskøyte, uttalte Geir Mortensen ved Hovedredningssentralen i Nord.

Båten er en arbeidsbåt tilhørende et oppdrettsanlegg.

Én mann reddet

To personer befant seg i båten da den kantret mellom Træna og Lovund fredag ettermiddag, og en av dem ble observert i havet, skriver NRK.

Den ene mannen ble etter hvert hentet opp av vannet og fløyet til Nordlandssykehuset i Bodø med redningshelikopter.

– Mannen er i stabil forfatning og han undersøkes nå, sier pressevakt ved Nordlandssykehuset, Tor Einar Schønning til TV 2 fredag.

Vanskelige leteforhold

Søket etter den andre mannen fortsatte med full styrke fredag, men dårlig vær hindret letemannskapene.

– Med de værforholdene som er, med stiv kuling og tett snødrev, er det ikke helt enkle søkeforhold, sa Geir Mortensen i Hovedredningssentralen.

Leteaksjonen var omfattende og har involvert en redningsskøyte, et Sea King-redningshelikopter, private båter, samt en bilferge, som har innstilte alle avganger fredag kveld for å kunne bistå. På det meste har 20 båter vært involvert i søket.

– Vi søker med en god del fartøyer, fortrinnsvis av det mindre slaget på grunn av svært grunt farvann, sa redningsleder Tor Erik Torkildsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Det ble også organisert søk langs strendene på Sleneset og Onøya.