Solskjærs rekordunge mannskap strakk ikke til: – De raknet fullstendig

Manchester United hadde aldri før spilt med en startellever med lavere snittalder i Europa enn i oppgjøret mot Astana. Ole Gunnar Solskjærs rekordunge menn måtte se seg slått 2-1.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Astana – Manchester United 2-1:

Ole Gunnar Solskjær sendte utpå et rekordungt mannskap mot Astana i Europaligaen.

Se sammendrag øverst!

Jesse Lingard sendte Manchester United i ledelsen med sin første scoring på 307 dager, men etter pause snudde Astana kampen og vant 2-1. United-debutanten Di'Shon Bernard var svært uheldig da han stod bak selvmålet som sendte Astana opp i 2-1-ledelse.

– Det raknet fullstendig for Manchester United etter pause, etter at de hadde fullstendig kontroll før hvilen, konkluderte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Manager Ole Gunnar Solskjær ga fire unggutter sin debut fra start. Totalt fikk seks spillere sin debut på førstelaget i kampen.

– Prestasjonene var veldig gode. I perioder spilte vi strålende, men i kortere perioder tillot vi at Astana presset oss, og det kostet oss mot slutten av kampen. De hadde en god periode på ti minutter i andreomgang, men vi hadde våre sjanser, og flere gjennomførte strålende debuter, sa Solskjær etter kampen, ifølge Manchester Evening News.

– Vi hadde fortjent å vinne
Han mener de unge spillerne vil ta mye lærdom av kampen.

– Du må sende dem utpå banen før vi kan se om de er gode nok. Jeg synes spesielt tre av spillerne som debuterte gjorde sine saker strålende, mente Solskjær, som syntes det var synd at Di’Shon scoret selvmålet som vippet kampen i Astanas favør.

– Det var den eneste gangen han gjorde noe feil i kampen. Noen ganger skjer slike ting i fotball. Jeg synes at han spilte en glimrende kamp, slo han fast.

– Gruppen er veldig sammensveiset og du kunne se at har spilt sammen og reist sammen før. Det har vært gode treninger her, alt har vært bra, og derfor synes jeg det er synd at vi ikke kunne reise fra denne kampen med en seier. Jeg synes at guttene hadde fortjent det, konkluderte han.

Jesse Lingard fikk æren av å være kaptein for Manchester United i oppgjøret.

– Å score mål er viktig for offensive spillere, og scoringen hans var strålende. Jeg synes at han leverte en prestasjon i toppklasse. Han ledet laget med energi og driv, og han har vært strålende i garderoben og på hele denne turen. Han har grunn til å være stolt over seg selv i dag, roste Solskjær.

Manchester Uniteds målscorer Jesse Lingard var stolt over at så mange unggutter fikk sjansen til å vise seg frem i kampen.

– Det er stort for ungdomsavdelingen til Manchester United. Denne klubben har alltid gitt akademispillere sjansen, og i dag fikk vi mange debutanter, sa han etter kampen, ifølge Manchester Evening News.

– Fornøyd med at du endelig scoret igjen?

– Ja, det er alltid godt å score igjen for selvtilliten. Vi dominerte første omgang, men i andre omgang kunne vi håndtert kampen bedre. Men slike ting skjer i fotball, sa han.

Seieren mot Manchester United var tabelljumbo Astanas første i gruppespillet i Europaligaen. Manchester United var allerede før oppgjøret på Astana Arena klar for sluttspillet i turneringen.

Lingards første på 307 dager
Manchester United brukte bare ni minutter på å ta ledelsen mot Astana.

Jesse Lingard fikk ballen av Luke Shaw utenfor 16-meteren. Lingard dundret ballen i lengste hjørnet.

– Det var Lingards første scoring for United denne sesongen. Avslutningen var rett og slett nydelig i det lengste hjørnet. Men hvorfor gjør han ikke det oftere, undret TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter scoringen.

Det var 307 dager siden Lingard scoret sist for Manchester United. Ole Gunnar Solskjærs unge menn dominerte den første omgangen fullstendig, og gikk til pause med en fortjent ledelse.

Kjempebom av Chong – så snudde Astana kampen
Tahith Chong fikk en eventyrlig mulighet til å øke Uniteds ledelse i det 52. minutt. Han fikk ballen foran åpent mål på bakerste stolpe. På uforklarlig vis satte han ballen himmelhøyt over mål.

– Chong kan ikke skylde på kunstgresset heller. Han tror det knapt selv at han bommet på den, sa Wikestad etter kjempemissen.

Ti minutter ut i andreomgang utlignet Astana. Dmitry Shomko fikk ballen i feltet, og kjempet ballen i lengste hjørnet. Vondt skulle imidlertid verre for Solskjærs menn.

For bare fem minutter senere hadde Astana snudd ballen. Et innlegg fra Astanas Rukavina i feltet gikk i brystet til den 19 år gamle debutanten Di'Shon Bernard, og i mål.

Etter scoringen hevet Manchester United spillet og overtok kommandoen. Både Angel Gomes og spisstalentet Mason Greenwood kom begge til opplagte scoringssjanser og kunne utlignet til 2-2.

Utligningsmålet kom imidlertid aldri for rødtrøyene. Manchester Uniteds unge menn måtte se seg slått 2-1.

Rekordungt United-mannskap
Med en snittalder på 22 år og 26 dager ble Manchester United-utgaven som startet mot Astana historisk. Det er nemlig det yngste mannskapet klubben har spilt med i en av europacupene noensinne, melder Opta.

Uten den 36 år gamle keeperen Lee Grant var snittalderen til de ti utespillerne som startet nede i kun 20 år og 221 dager.

Verdt å merke er det også at hele sju av spillerne som startet mot Astana var født etter Manchester Uniteds historiske trippeltriumf i 1999. Ole Gunnar Solskjær startet med ikke mindre enn fire debutanter.