GODT FORHOLD: Martin Ødegaard har fått et godt forhold til Real Sociedad-trener Imanol Alguacil. Fram til Ødegaard ble skadet, spilte han for eksempel samtlige minutter for «La Real».
GODT FORHOLD: Martin Ødegaard har fått et godt forhold til Real Sociedad-trener Imanol Alguacil. Fram til Ødegaard ble skadet, spilte han for eksempel samtlige minutter for «La Real». Foto: Heiko Junge

Dette mener treneren at Ødegaard må bli bedre på for å det neste steget

Hyller drammenserens innstilling.

LØRDAG KL. 16.00: Se Real Sociedad – Barcelona

Lørdag møter Martin Ødegaard og Real Sociedad Lionel Messi og Barcelona i TV 2 SPORT 2 og TV 2 Sumo-sendt toppkamp.

Real Sociedad-trener Imanol Alguacil har latt seg imponere over Martin Ødegaards prestasjoner hittil i år.

– Det jeg ser med Martin er at han har lyst til å lære mer, sier «La Real»-treneren.

Og nettopp derfor vet spanjolen at han kan stille høye krav til den 20 år gamle nordmannen.

For selv om mange blitt positivt overrasket over Ødegaards prestasjoner hittil, påpeker Alguacil at drammenseren fortsatt kan utvikle deler av spillet sitt.

På spørsmål om hva Ødegaard først og fremst må forbedre for å bli en av de aller, aller beste, er Alguacil klar.

– Det er først og fremst i det defensive spillet at Martin må bli bedre. Offensivt gjør han veldig mye bra. Han er flink mellom linjene og er veldig god til å tre pasninger, men jeg ser fortsatt på han som en spiller som er under utvikling. Han må gjøre den spanske ligaen mer til sin. Men han er på god vei til å gjøre det, sier Real Sociedad-treneren til TV 2 i etterkant av 1-3-tapet mot Real Madrid.

Imanol Alguacil er en ekte legende i den spanske klubben. Han spilte for klubben fra 1989 til 1998. Siden 2011 har han vært engasjert som trener i klubben, og foran 2018-sesongen fikk han hovedansvaret for klubbens A-lag.

– Handler om å pushe Ødegaard i riktig retning

TV 2s La Liga-ekspert Guillem Balague er litt overrasket over at Alguacil først og fremst mener det er det defensive arbeidet som Ødegaard må forbedre.

– Slik jeg ser det posisjonerer Martin seg bra. Han reagerer bra de gangene han taper ballen. Og han kjemper bra i 50/50-duellene. Det jeg kanskje tror Alguacil vil ha, er at Martin er mer intens i det defensive arbeidet, sier Balague.

Jesper Mathisen har i flere år fulgt Martin Ødegaards utvikling, både i klubbfotballen og på landslaget.

– Martin Ødegaard har blitt mye bedre defensivt det siste året, men han har fortsatt mer å gå på der. Samtidig er det alltid de offensive kvalitetene vi vil forbinde med Martin Ødegaard, og godt er det. Selv om han er fantastisk god offensivt, så tror jeg han har enda mer å gå på der, sier TV 2s fotballekspert, og følger opp:

– Jeg tror Ødegaard blir så god der at ingen vil snakke om hvilke defensive svakheter han hadde når han en dag legger opp, sier Mathisen.

Vil hele tiden pushe Ødegaard

Balague mener uttalelsen fra Alguacil vitner om at han krever mye av spillerne sine.

– Han er smart der. Jeg tror dette bare handler om å vise at det er rom for å bli bedre, det er ingen grunn til å slappe av. Jeg tror det bare er et ønske om å gi et push i riktig retning, sier han.

Imanol Alguacil er ikke i tvil om at Martin Ødegaard har gode forutsetninger for å ta til seg mer lærdom. Han peker blant annet på hvordan han kom tilbake fra skade og ble klar til Real Madrid-kampen.

– Martin gjorde en kjempejobb med å komme tilbake. Martin er lærevillig og jeg liker å jobbe med ham, sier Alguacil.