Ruka, Finland 20191128. 
Martin Johnsrud Sundby på flyplassen i Kuusamo.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ruka, Finland 20191128. Martin Johnsrud Sundby på flyplassen i Kuusamo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen

Johnsrud Sundby nektet å snakke med pressen – igjen

Det var den samme utgaven av Martin Johnsrud Sundby som stakk fra Beitostølen som torsdag ettermiddag kom til Ruka. Han vil ikke snakke med media.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Beitostølen forrige helg «kladdet» det skikkelig for veteranen Martin Johnsrud Sundby.

Lørdag ble han nummer 31 på 15 kilometer klassisk. Der ble han slått av Didrik Tønseth med nesten to og et halvt minutt.

Søndag brøt han 15 kilometer fristil. Deretter stakk han fra Beitostølen, og gjorde det klart at han ønsket ikke å svare på spørsmål fra media om hva som ikke fungerte.

Via Skiforbundets pressekontakt, Gro Eide, sendte han ut følgende korte beskjed:

– Dette var ikke min helg, men det blir sannsynligvis en annen utgave av meg i Ruka.

TV 2 møtte opp på flyplassen i Kuusamo torsdag ettermiddag da Martin Johnsrud Sundby kom ett døgn etter de andre norske løperne.

Men da TV 2 spurte om han kunne svare på et par spørsmål hva som skjedde på Beitostølen, så ristet han bare på hodet.

– Du får være tålmodig, sa Johnsrud Sundby.

Etter løpet lørdag på Beitostølen så virket Johnsrud Sundby svært så avslappet etter løpet.

– Jeg blir ikke stresset, jeg er blitt såpass rutinert i dette «gamet», men for tre-fire år siden så hadde det nok ikke vært så greit. I dag fungerte hverken kropp eller materiale, det ble litt søndagstur, sa han etter den nasjonale sesongåpningen.

På spørsmål fra TV 2 om hva Johnsrud Sundby håpet å få ut av søndagen løp, som han altså brøt, svarte skiprofilen følgende:

– Jeg må få testet meg. Det blir viktig. Det er greit at en av helgens økter blir ei hardøkt, det ble det ikke lørdag, konkluderte han.

Det ble det altså ikke. Fredag er det klassisk sprint i Ruka, som er første etappe på tredagers touren. Martin Johnsrud Sundby vant touren i Ruka i 2013.