Skremte løperne med Klæbo-tabbe

Johannes Høsflot Klæbo dummet seg ut i sesongstarten i fjor. Han og de andre landslagsløperne ble minnet på det da de kom til Finland onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se kjempetabben til Klæbo gjorde mot Bolsjunov i Ruka i fjor i vinduet øverst. Bilder med tillatelse fra NRK.

– Vi hadde løpermiddag i går kveld, og der ble filmen fra fjorårets sprint vist. Johannes var ikke bare begeistret over at vi viste hele sprintløpet, humrer sprinttrener Arild Monsen.

Bakgrunnen er at i oppløpet på fjorårets sprint i Ruka trodde Johannes Høsflot Klæbo at han hadde sikret seieren og sluttet å spurte. Men det gjorde russeren Alexander Bolsjunov, som vant fordi Klæbo var uoppmerksom.

– Og dere skremte altså løperne med Klæbo sin tabbe?

– Skremme og skremme. Det var en påminnelse om å være på tærne. Johannes og de andre har bare godt av det, man lærer av sine feil. Og jeg er overbevist om at iallfall Johannes spurter til han har passert målstreken, sier Monsen.

Sprint er første øvelsen i denne touren som strekker seg over flere dager.

– Er Klæbo favoritt på fredag?

– Han er en av flere, ja. Ut fra det Johannes har vist, så kommer nok han til å kjempe helt i teten. Men vi må se opp for minst et par russere og italienske Federico Pellegrino, sier Monsen.

Og når Monsen nevner russere så er selvsagt Alexander Bolsjunov en av de han sikter til. Han gikk også sine runder i sprintløypa torsdag.

– Formen er ikke på topp, men vinteren er lang, sier han til TV 2.

Russeren mener kanskje at mye kan skje i løpet av en lang vinter. Forrige sesong kjempet Klæbo og Bolsjunov om sammenlagtseieren i verdenscupen helt fram til sesongens siste løp i Canada.