På Black Friday er det mange som skal ut og handle. Men på vinteren kan det være både vanskelig føre og dårlig sikt. Kombinert med stress – fører dette til at denne dagen er en av de mest kostbare for både forsikringsbransjen og kundene deres. Illustrasjonsfoto
På Black Friday er det mange som skal ut og handle. Men på vinteren kan det være både vanskelig føre og dårlig sikt. Kombinert med stress – fører dette til at denne dagen er en av de mest kostbare for både forsikringsbransjen og kundene deres. Illustrasjonsfoto

Vær forsiktig: I dag er det mange som bulker

Det kan bli dyrt å forsøke å spare penger ...

Black Friday har inntatt Norge med storm de siste årene. Den amerikanske tradisjonen med å komme med ekstra gode tilbud rett før desember, virker å ha fått skikkelig fotfeste.

Følgelig er også dette blitt en dag i året der veldig mange drar i butikken eller på et kjøpesenter.

Men mange kunder, potensielt vanskelig føre og ikke minst den mørke årstiden vi er inne i, gjør at det kan bli noen utfordringer på parkeringsplassene og i trafikken for øvrig.

I fjor kom det inn tre ganger så mange parkeringsskader på Black Friday som ellers i november. 1.379 ganger krasjet norske bilister med personbil på denne dagen i fjor.

Det viser tall fra Frende Forsikring.

Økte i 2018

Det er kollisjoner og eneulykker som står for flesteparten av skadene på Black Friday. Frende hadde en økning i antall bilskader på ti prosent den 23. november (Black Friday i 2018), sammenlignet med samme dato de to foregående årene.

– Summen på kassalappen er høy nok på Black Friday om ikke det skal komme en verkstedregning på toppen, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge.

Ja, det kan faktisk koste 5.000 kroner å bytte en lyspære

– Krasjer med alt mulig rart

34 prosent sier at de har krasjet når de har det travelt. Tallet kommer fra en undersøkelse YouGov har utført.

43 prosent av de uheldige sier at de har krasjet med en annen bil. 35 prosent har vært borti vegger og stolper i parkeringshus.

– Vi krasjer med alt mulig rart. Foruten andre biler sveiper vi borti murer, gjerder, søppeldunker, postkassestativ, veikanter og motorsykler når vi har det travelt, sier Frendes bilekspert.

Derfor er det så dyrt å ha enkelte biler på verksted

Kostet over 23 millioner kroner

Tall fra Finans Norge viser at norske bilister krasjet 1.379 ganger med personbil på Black Friday i fjor. Det er mer enn 30 prosent høyere enn dagen etter handelsdagen.

Det var flest påkjørsler av parkert kjøretøy (244) tett etterfulgt av ryggeulykker 23. november i fjor.

– Tallene viser helt tydelig at det er snakk om mange kollisjoner på parkeringsplasser og at mange skjer fordi folk stresser, sier Roger Ytre-Hauge.

Bilulykkene fra Black Friday 2018 kostet norske forsikringsselskap hele 23,7 millioner kroner.

Denne lille saken kan gi deg en kjemperegning

Dette krasjer vi med når vi har det travelt:

1. En annen bil

2. Vegg/stolpe i parkeringshus

3. Mur

4. Gjerde

5. Veikant

Kilde: Frende Forsikring

Vi bulker for 34 mill. kroner – hver dag!

7 tips for å unngå bulking

  1. · Orienter deg før du setter deg i bilen. Er det noe rundt bilen?
  2. · Ta deg tid og stress ned når du setter deg bak rattet.
  3. · Husk at du ikke er alene på parkeringsplassen.
  4. · Sørg for at du har skrapt rutene i bilen skikkelig for is og snø før du kjører.
  5. · Ikke stol blindt på ryggesensorer. De registrerer ikke alt, og spesielt ikke alt som er lavt nede, for eksempel en lav fortauskant.
  6. · Snu deg og se ut bakruten istedenfor å kun bruke speilene.
  7. · Rygg rolig inn på parkeringsplassen du har sett deg ut. Hvis du rygger inn har du mye bedre oversikt når du skal ut igjen med bilen full av poser.

Kilde: Frende Forsikring

Her betaler du per minutt du leier bilen

Video: Noen bruker litt utradisjonelle metoder for å fikse bulkene: