OPPSKYTNING: Torsdag blir det rapportert om at Nord-Korea har fyrt opp to udentifiserte prosjektiler. Begge av dem landet i Japanhavet.
OPPSKYTNING: Torsdag blir det rapportert om at Nord-Korea har fyrt opp to udentifiserte prosjektiler. Begge av dem landet i Japanhavet. Foto: Kim Hong-ji / NTB scanpix

Nord-Korea skjøt opp prosjektiler

Nord-Korea har avfyrt to prosjektiler, ifølge den sørkoreanske forsvarsledelsen. Begge landet i Japanhavet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskytningen skjedde klokka 16.59 torsdag. Prosjektilene ble sendt opp fra Yeonpo på østkysten av Nord-Korea, opplyser sørkoreanske myndigheter.

Det er usikkert hvilken type prosjektiler det er snakk om, men det japanske forsvaret opplyser at de ligner på ballistiske missiler. For øvrig opplyser Japan at prosjektilene ikke landet i deres økonomiske sone.

Nord-Korea har fått forbud av mot å sende opp ballistiske missiler gjennom resolusjonene fra FNs sikkerhetsråd.

Statlige medier har tidligere meldt at landets leder Kim Jong-un har beordret oppskytningen under en inspeksjon av et militærkompani på øya Changrin i Gulehavet.

Oppskytningen skjer dagen før toårsjubileet for Nord-Koreas første test av Hwasong-15-missilet, som angivelig kan nå helt til USA.

Spenningen i regionen har økt den siste tiden som følge av manglende resultater i dialogen rundt Nord-Koreas atomprogram. Nord-Korea har fortsatt å utvikle missiler som kan frakte atomstridshoder de siste årene, og er blitt møtt med harde sanksjoner.

Flere ganger den siste tiden har Nord-Korea gjort det klart at de ikke er interessert i flere atomsamtaler med USA med mindre USA kommer med nye tilbud.

(©NTB)