Gyllen mulighet glapp for Liverpool – nå kan Braut Haaland sende dem ut av Champions League

Liverpool slo tilbake, men klarte ikke mer enn uavgjort mot Napoli. Trolig vil tap i siste kamp sende dem ut av turneringen.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Liverpool-Napoli 1-1

Med seier ville Liverpool vært klar for åttedelsfinale i Champions League som gruppevinner.

Merseyside-klubbens enormt tette kampprogram er blitt snakket mye om den siste tiden.

Da kunne Jürgen Klopp fått muligheten til å hvile noen av stjernene i den siste kampen mot Red Bull Salzburg.

Istedenfor blir oppgjøret avgjørende for Liverpools Champions League-skjebne. Taper Liverpool for Erling Braut Haalands lag, vil de trolig være ute av turneringen.

Red Bull Salzburg står nemlig sterkt på innbyrdes oppgjør etter 3-4-tapet på Anfield. I tillegg trenger Napoli bare å ta ett poeng hjemme mot gruppejumbo Genk ved Liverpool-tap i Østerrike.

Uavgjort vil imidlertid være nok for Liverpool til å ta seg videre.

Braut Haaland, som onsdag scoret sitt åttende Champions League-mål, ser frem til kampen.

– Det blir en heftig kamp mot verdens beste lag. Vi er gode på hjemmebane, så det er bare til å ta turen, sier en glisende Haaland til TV 2.

Klopp raste

I første omgang gikk ingenting veien for den regjerende Champions League-mesteren. Midtbanegeneral Fabinho måtte byttes ut tidlig med det som så ut til å være en ankelskade.

– Det er tidlig, så alt vi kan håpe er at det ikke er noe alvorlig. Men det er ganske smertefullt for ham i et område du ikke vil at det skal gjøre vondt, rundt ankelen og leggen, så vi må vente og se, sier Klopp til BT Sport.

Så scoret Dries Mertens for Napoli, etter en svært marginal offsideavgjørelse og en liten dytt på Virgil van Dijk i forkant av scoringen.

Liverpool slet hele omgangen, og frustrasjonen spredde seg på Anfield. Også hos Jürgen Klopp.

Tyskeren raste ved flere anledninger, og fikk til slutt gult kort etter å ha klaget da en Napoli-spiller unnslapp kort for røff behandling av Sadio Mané.

– Jürgen Klopp har vært i fyr og flamme de første 45, konstaterte TV 2s kommentator Robin Grov da lagene gikk i garderoben.

Bedre etter pause

Etter pause var det bedre takter fra Liverpool. De spilte seg til flere store sjanser ved Mohamed Salah og Roberto Firmino, men det var først da Dejan Lovren steg til værs på en corner at utligningen satt.

Liverpool klarte aldri å presse inn vinnermålet.

Gruppe E skal avgjøres 10. desember.