Solskjær vil gi Max (19) debuten: – Han har vært gjennom noe ingen burde oppleve

Max Taylor (19), som på denne tiden i fjor fikk cellegiftbehandling for testikkelkreft, kan torsdag få sin Manchester United-debut i europaligakamp mot Astana. Det bekrefter manager Ole Gunnar Solskjær.

Torsdag klokken 16.30: Se Astana – Manchester United

Taylor fikk kreftdiagnosen i fjor høst. Etter vellykket behandling var han tilbake i full trening i september, og forrige måned gjorde han comeback på banen i en U23-kamp mot Swansea. Han var i aksjon for det laget så sent som fredag.

Se MUTVs lengre intervju med Max Taylor om veien tilbake etter kreftbehandlingen i videovinduert øverst!

Manager Ole Gunnar Solskjær bekrefter at 19-åringen trolig får spilletid i Europaliga-oppgjøret mot Astana torsdag.

– Det er en fantastisk historie, det å se hvordan han kom tilbake. Jeg møtte Max Taylor kort tid etter at jeg fikk jobben her, og har sett den reisen han har vært gjennom og hvordan han har kjempet seg tilbake. Han har vært gjennom noe ingen burde oppleve. Han er en inspirasjon for alle spillerne og han spiller uten frykt. Når du er på fotballbanen så må du bare nyte det, og forhåpentligvis kan han utvikle seg ytterligere i karrieren. Vi har muligheten til å gi ham litt ekstra inspirasjon på veien, sier Solskjær på onsdagens pressekonferanse, ifølge Manchester Evening News.

MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær møtte pressen på Astana Arena, Nur-Sultan, i Kazakhstan.
MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær møtte pressen på Astana Arena, Nur-Sultan, i Kazakhstan. Foto: Pavel Mikheyev

– Hadde aldri trodd dette
Max Taylor selv hadde aldri trodd at han ville få sin debut i Europaligaen for Manchester Uniteds A-lag så kort tid etter kreftbehandlingen.

– Når jeg tenker på det jeg opplevde for ett år siden, da jeg var i mine første uker med cellegift, så ville jeg ikke trodd at jeg i dag skulle reise med førstelaget, sier Taylor til klubbens nettsted.

– Ole har gitt en del av oss unge sjansen til å reise med A-laget, og forhåpentlig kommer en del av oss til å spille. Omgivelsene spiller ingen rolle, bare å få være ute på banen er enormt. Det har vært min drøm siden jeg begynte å spille fotball, å få være førstelagsspiller for Manchester United, fortsetter han.

Ti kan få sin debut
Taylor er en av 14 tenåringer i 18-mannstroppen Ole Gunnar Solskjær tar med seg til Kasakhstan, og en av 10 mulige debutanter.

United-sjefen bekrefter at fire spillerne Lee Grant, Ethan Laird, Di'Shon Bernard og Dylan Levitt vil få sin førstelagsdebut i bortekampen mot Astana.

– Dere vil se Lee, dere vil se Laird, og Bernard og Levitt fra start, varsler Solskjær.

Bare fire av de 18 spillerne som er med til Kasakhstan har spilt flere enn ti A-lagskamper. Ser man bort fra Luke Shaw og Jesse Lingard, har troppen 52 kamper til sammen.

– Det handler om sunn fornuft. Vi har gjort det bra og kvalifisert oss til utslagsrundene. Det gir oss muligheten til å gi førstelagsspillere som trenger det spilletid, som Axel, Luke og Jesse som kommer tilbake fra skader. Og det er en god mulighet til å gi Lee første kamp fra start. I tillegg er det vanskelig å gi ungguttene spilletid i kamper der de får spille mot menn, poengterer Solskjær.

Selv om laget Solskjær sender utpå er ungt, forsikrer nordmannen at han har forberedt troppen godt til bortekampen.

– Vi er klare for kampen. Vi hadde en fin reise i går. Reisetiden er en utfordring, men vi skal gjøre det beste ut av det. Vi holder oss til britisk tid, så dersom dere ser noen av våre spillere vandre rundt på natten er det derfor! konstaterer Solskjær.

Mot slutten av presseseansen ble han konfrontert med kritikken fra den tidligere Manchester United-legenden Gary Neville. Han uttalte nylig at Solskjær må styrke troppen så snart overgangsvinduet åpnet i januar. Neville etterlyser spesielt en midtbanesignering på Old Trafford.

– Jeg tar de avgjørelsen som jeg mener er best for Manchester United, svarer Solskjær på spørsmål om hva han mener om Nevilles oppfordring.

Manchester United er allerede klar for sluttspillet i Europaligaen, og Solskjær har derfor råd til å la de fleste stjernene slippe den lange turen til Kasakhstan. Også trenerne Michael Carrick og Kieran McKenna får bli hjemme så de kan jobbe med førstevalgene før helgens kamp mot Aston Villa. Nicky Butt gjør Solskjær selskap på trenerbenken torsdag.

– Vi vil vinne turneringen
Solskjær gjentar at han mener Europaligaen er en turnering Manchester United har store muligheter til å vinne denne sesongen.

– Jeg tror cupturneringene er de mest realistiske turneringene å kjempe om troféer i. Vi har alltid tatt cupturneringene seriøst. Det er en sjanse for oss å vinne et trofé, så vi vil gi alt vi har, forsikrer han.

Manchester United-troppen mot Astana, ifølge Manchester Evening News:

Keepere: Matej Kovar, Lee Grant

Forsvarsspillere: Teden Mengi, Ethan Laird, Max Taylor, Di′Shon Bernard, Axel Tuanzebe, Luke Shaw

Midtbanespillere: Angel Gomes, Dylan Levitt, James Garner, Arnau Puigmal, Tahith Chong, Jesse Lingard, Ethan Galbraith

Angrepsspillere: Mason Greenwood, D′Mani Mellor, Largie Ramazani