GRUNN TIL Å GLISE: Jamie Vardy har gitt Ayoze Perez og resten av Leicester-lagkameratene grunn til å smile mange ganger denne sesongen.
GRUNN TIL Å GLISE: Jamie Vardy har gitt Ayoze Perez og resten av Leicester-lagkameratene grunn til å smile mange ganger denne sesongen. Foto: Alastair Grant/AP

Vardy hylles som en av verdens beste: – Han gir faen

Leicester flyr høyt igjen og Premier Leagues toppscorer er i sitt livs form, mener TV 2-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Leicester-Everton søndag 17.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium 2!

Mirakelsesongen til Leicester i 2015/16 står igjen som en av fotballhistoriens mest overraskende triumfer.

En av hovedpersonene har imidlertid langt ifra sett seg tilbake, og Premier League-toppscorer Jamie Vardy er nå ifølge TV 2s fotballekspert bedre enn det han var den gang.

– Han gir faen. Han er så herlig. Det er blitt noen år siden den sesongen i 15/16, da var han jo helt utrolig, men han er jo kanskje bedre nå, sier Simen Stamsø-Møller.

Sammenlignes med Lewandowski og Benzema

TV 2s Premier League-ekspert -og kommentator mener Vardys tolv mål så langt denne sesongen viser at han hører til det aller ypperste selskapet når man skal rangere spisser.

– Han er så giftig, så rask og smart i bevegelsene. Så god til å vite når han skal starte og, hvis han får ballen, når han skal slippe den. Nå begynner man å tenke på hvem som er de beste spissene i Premier League og i verden. Han er helt, helt, helt der oppe i verden.

– Vi har Lewandowski og Benzema av de rene spissene. Suárez er litt opp og ned. Toppnivået er høyt. Kane er der. Firmino er der, selv om han ikke er en målmaskin. Agüero er der. Og Vardy er der og, er han ikke det da? Sånn som han holder på nå? Det er helt utrolig altså, sier Stamsø-Møller i denne ukens episode av TV 2s Premier League-podkast.

Vardys scoringer har vært helt utslagsgivende for at Leicester forut for den 14. Premier League-runden er nummer to på tabellen, kun åtte poeng bak ledende Liverpool.

– Han er grådig, samtidig som han også er en enorm lagspiller. Han kan gå på skudd fra de rareste vinkler, men han leter jo hele tiden etter lagkompisene sine også, sier Espen Ween.

Bekymret for Everton - utelukker ikke nedrykk

Søndag venter Everton på King Power Stadium, et oppgjør som er en reprise av kampen der revene løftet Premier League-tittelen for 3,5 år siden. For gjestene handler det for øyeblikket om å få en skuffende sesongstart på rett kjøl, men der er Stamsø-Møller skeptisk.

– Det er så mange ålreite lag av dem jeg tenkte kom til å være helt der nede at jeg tenker det ikke er utenkelig at Everton rykker ned. Jeg tror ikke at de rykker ned, men det er ikke utenkelig. Det er for stor forskjell i kvalitet og for mye utskiftninger, og jeg synes også det er for få tegn til at de vet hvor de skal til enhver tid. Jeg er litt bekymret, sier fotballeksperten.

Han peker på at det er lett å si til seg selv at Norwich, som vant på Goodison Park i forrige runde, er et lag Everton skal være bedre enn, men at det ikke nødvendigvis er slik at enkeltspillerne hos de blå ville gått rett inn og forsterket flere av lagene som kjemper om nedrykk. Derfor tror heller ikke Stamsø-Møller at det å fjerne Marco Silva nødvendigvis er fasiten.

– Jeg er ikke helt sikker på om et managerskifte kommer til å endre på det. På kort sikt kan de kanskje få nok poeng til å holde plassen, men på lang sikt er jeg ikke sikker på om den spillertroppen der utfordrer topp sju. Noen kåret dem til overgangsvinnere, men hvor mange av dem som kom inn har vært bra nok for Everton? spør fotballeksperten- og kommentatoren retorisk.

Kollega nevner Zouma-savn som årsak

Kommentatorkollega Endre Olav Osnes vil ikke gå så langt som å spå nedrykk, men mener de defensive manglene er klare.

– Hvis jeg skal sette fingeren på en ting, så synes jeg at Kurt Zouma var enorm for dem forrige sesong. Nå er han borte. Stopperkonstellasjoner er viktig. Det er de som skal sette i gang spillet og de som skal hindre mål. Det sprer en enorm utrygghet når det ikke er på plass, for gutta fremover kan spille fotball. Det har vi sett før, men jeg tror ikke det er et nedrykkslag, sier han.

Til tross for en skuffende sesongstart, vant Everton sin forrige bortekamp i Premier League. Dersom de skulle følge opp 2-1-seieren i Southampton fra den 12. runden med en ny trepoenger søndag, vil det være første gang siden september 2016 at de vinner to strake bortekamper i ligaen.

Se Leicester-Everton søndag 17.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium 2!