JORDSKJELV: Onsdag morgen gikk et kraftig jordskjelv fire mil nordvest for øya Kreta. Maria Georgiou kjente jordskjelvet svært godt.
JORDSKJELV: Onsdag morgen gikk et kraftig jordskjelv fire mil nordvest for øya Kreta. Maria Georgiou kjente jordskjelvet svært godt. Foto: Google Maps / Privat

Kraftig jordskjelv på Kreta:

Maria (47) om dramatiske minutter: – Jeg fikk panikk

– Jeg har opplevd jordskjelv før, men aldri noe sånt, sier Maria om jordskjelvet på Kreta onsdag morgen. Det er ikke meldt om skadde personer.

Onsdag klokken 8.23 norsk tid ble det registrert et jordskjelv med styrke på 6,1 ved ferieøya Kreta i Middelhavet.

Det melder jordskjelvvarsel-organisasjonen EMSC og det amerikanske jordskjelvsenteret US Geological Survey (USGS) på sine nettsider.

Jordskjelvets episenter befant seg rundt åtte mil vest for byen Chania, og fire mil vest for Kretas vestkyst.

– Veldig nært

Det er ikke meldt om skader på personer eller infrastruktur. Likevel er det flere som har kjent jordskjelvet på kroppen.

En av dem er Maria Georgiou (47), som bor i Chania.

– Jeg er gresk, og har opplevd flere jordskjelv tidligere. Men aldri noe slikt. Dette var veldig nært. Jeg fikk panikk, forteller Georgiou.

Da skjelvet startet, og Georgiou begynte å forstå hva som skjedde, gjemte hun seg under bordet. Det var det hun lærte å gjøre på skolen.

– Det var første gang jeg fikk behov for å bruke det jeg hadde lært. Jeg har snakket med en del venner, og det virker som det har gått bra. Det er sikkert en del skader, men ingen store som jeg har hørt om, sier Georgiou.

Ringte sønnens skole

47-åringen, som bor i andre etasje i huset, slapp unna med et par bøker som falt ned fra bokhyllene.

– Det verste var at skjelvet varte så lenge. Jeg har aldri opplevd det så voldsomt før. Heldigvis er greske hus bygget solid på grunn av jordskjelvfare.

Noe av det første Georgiou gjorde var å ringe til sønnens skole. Der kom hun naturligvis ikke gjennom, ettersom hun ikke var den eneste som ringte.

– Heldigvis gikk det bra. Men skolen skulle stenge for dagen og sende barna hjem.

Albania ble rammet av et jordskjelv med styrke på 6,4 natt til tirsdag. Minst 21 mennesker har mistet livet, og over 600 mennesker er skadd.