Som følge av dødsfallet går leger ut for å advare dyreeiere om å være oppmerksomme på visse symptomer.

Dersom man opplever uvanlige influensa-lignende symptomer, oppfordrer legene til å umiddelbart oppsøke legehjelp, skriver CNN og en rekke andre medier.

En tysk mann ble slikket av sin egen hund, og påfølgende smittet av bakterien capnocytophaga canimorsus. Mannen var i utgangspunktet helt frisk.

Det sjeldne tilfellet er omtalt i en artikkel i European Journal of Case Reports in Internal Medicine.

Blodforgiftning

I artikkelen, som er skrevet av leger ved Røde Kors-sykehuset i den tyske byen Bremen, kommer det frem at bakterien mannen ble smittet av finnes naturlig i munnen til hunder og katter. Bare i sjeldne tilfeller blir bakterien smittet over til mennesker.

Bakterien kan smitte gjennom bitt, men dette var ikke tilfellet med den tyske 63-åringen. De siste ukene hadde han blitt berørt og slikket av hunden sin, men ikke bitt. Hunden var hans eneste kjæledyr.

De første symptomene mannen opplevde lignet på influensa. Etter hvert fikk han alvorlig blodforgiftning og purpura fulminans, som er en akutt tilstand som gir blodflekker, blåmerker, misfarget hud og til slutt nekrose.

63-åringen lå innlagt til behandling på intensivavdelingen, men helsetilstanden ble stadig forverret. Til slutt døde han som følge av flerorgansvikt.

«Dyreeiere med influensalignende symptomer bør umiddelbart oppsøke legehjelp når disse symptomene oppleves unormale», skriver legene i artikkelen.

Flere tilfeller

Det er ikke første gang mennesker har blitt alvorlige syke etter å ha blitt slikket av hunden sin.

TV 2 har tidligere omtalt amerikanske Marie Trainer, som i mai ble slikket av hundene sine etter å ha kommet hjem fra en ferie.

Neste kveld følte Marie seg dårlig og hadde influensalignende symptomer. Legene konstaterte at kvinnen hadde blodforgiftning og at tilstanden raskt ble verre. Hun ble lagt i kunstig koma, og legene var nødt til å amputere kvinnens bein, hender og mesteparten av armene.

TV 2 har tidligere også skrevet om Greg Manteufel, som måtte gjennomgå omfattende amputasjoner etter kos med hunden.