Mourinho med drastisk grep etter marerittstart – så snudde Tottenham kampen

José Mourinho var rasende. Så viste han seg fra sin sjarmerende side i takt med at Tottenham snudde kampen.

Se de mange vakre scoringene i vinduet øverst!

Tottenham-Olympiakos 4-2

Tottenham er videre som toer fra gruppe B med én kamp igjen å spille.

Slik så det imidlertid ikke ut til å gå.

De liljehvite ble rystet på eget gress av greske Olympiakos. Etter 19 minutter stod det 2-0 til de greske gjestene.

Drastisk grep

Da tok José Mourinho et drastisk grep: Midtveis i første omgang byttet han ut den defensive midtbanespilleren Eric Dier, og satte inn offensive Christian Eriksen. Dier løp da han ble tatt av banen, og viste ingen tegn til å være skadet.

Etter kampen snakker Mourinho om byttet.

– Det vanskeligste for meg var ikke baklengsmålene, men byttet jeg måtte gjøre. Det såret spilleren, men det såret også meg, sier portugiseren på pressekonferansen etter kampen, ifølge Football London.

– Jeg var heldig fordi det var en veldig intelligent gutt som forstod at det handlet om laget og ikke hans prestasjon. Jeg beklaget overfor Eric og gjorde det klart at jeg ikke ville såre ham. Christian ga oss det vi trengte der og da, utdyper Tottenham-sjefen.

– Tydeligvis en offensiv manager

Dele Alli, som scoret reduseringsmålet like før pause, drar frem byttet i intervju med BT Sport etter kampen.

– Vi lå under, og manageren bestemte seg for å ta inn en mer offensiv spiller. Det kunne ha vært hvem som helst av oss. Heldigvis fungerte byttet, sier Alli, som forteller om skuffede spillere i pausen:

– Vi startet ikke i nærheten av godt nok. I pausen sa vi at vi ikke kunne ha spilt dårligere.

Dier-byttet så ut til å betale seg. Tottenham snudde kampen og vant til slutt 4-2 etter flere lekre scoringer.

– Mourinho er tydeligvis en offensiv trener, i hvert fall i Tottenham. Det er om å gjøre å få fans og spillere med på ditt lag. Det har han klart etter få dager, mener Brede Hangeland.

Hyllet ballgutt

Like før pause reduserte Dele Alli. Det på åpent mål etter at Olympiakos-stopperen Yassine Meriah på grovt vis feilvurderte en klarering.

Kort tid etter sidebyttet utlignet Harry Kane etter en lynrask Tottenham-kontring. Den ble satt i gang av en ballgutt. Han ga Spurs-spillerne ballen fort nok til at de kunne ta et innkast mens Olympiakos fortsatt var i ubalanse.

Det fikk Mourinho med seg. Portugiseren gikk glisende bort for å ta den unge gutten i hånden mens scoringen ble feiret.

Videre

Deretter begynte målene å renne inn for Tottenham. I det 73. minutt fikk Serge Aurier drømmetreff da han banket inn 3-2 på halv volley. Tre minutter senere headet Kane inn sitt andre for dagen etter en dødball.

På sidelinjen var Mourinho i ekstase.

Flere scoringer ble det ikke på Tottenham Hotspur Stadium. Dermed er de liljehvite klar for åttedelsfinale. Bayern München har allerede vunnet gruppen.