PREGET: En tydelig preget Ragnhild Mowinckel mister årets sesong grunnet røket korsbånd, men er fast bestemt på å kjempe seg tilbake.
PREGET: En tydelig preget Ragnhild Mowinckel mister årets sesong grunnet røket korsbånd, men er fast bestemt på å kjempe seg tilbake. Foto: Heiko Junge

Ragnhild Mowinckel mister sesongen: – Jævlig kjip beskjed å få

Ragnhild Mowinckel har røket korsbåndet.

Det bekrefter skiforbundet i en pressemelding i dag.

Skaden skal være den samme hun fikk da hun falt under en utfortrening i Andorra i mars i år.

– Dette var en blytung og uvirkelig beskjed å få ettersom jeg nærmet meg å bli konkurranseklar etter alle disse månedene med opptrening. Dessverre betyr det at jeg mister denne sesongen, og at jeg igjen må gjennom en ny runde tålmodighet, svette og tårer. Jeg er fast bestemt på at jeg skal tilbake der jeg slapp, og jobbe videre derfra, sier Ragnhild Mowinckel.

Det var under trening 27-åringen fikk en smell i kneet. Den tilsa at det ikke dreide seg om en alvorlig skade.

– Den eneste referansen jeg har til korsbåndskade er veldig mye smerte og stor «impact». Etter skaden fortsatte jeg å kjøre. Jeg merket at alt kjentes ubehagelig, men det var ingenting som tilsa at dette var en større skade, sier en gråtkvalt Mowinckel på en pressekonferanse.

Det var derfor svært overraskende at det, på en planlagt undersøkelse, ble oppdaget at korsbåndet nok engang var røket.

– Vi har avtalt å operere kneet i starten av desember og så venter en ny periode med rehabilitering, sier landslagslege Marc Strauss.

– Ble du litt for utålmodig å komme tilbake fra forrige skade?

– Det er absolutt noe man har sett på og gått igjennom. Ikke bare fra min del, men også det medisinske støtteapparatet. Slik de ser det, er dette ekstremt uflaks. Det er en av risikoene man kan ha. Vi har veldig konservative sjekklister på hva man skal gjennom for å få lov til ting. Jeg vet jeg er utålmodig av natur, men jeg har heller ikke fått lov til ting før jeg har vært klarert for det, sier Mowinckel til TV 2.

Selv om sesongen er over for Molde-jenta er hun klar på at hun skal komme tilbake.

– Jeg er ung. Jeg liker å tenke det i hvert fall. I det lengre løp ser jeg på dette som et tilbakefall. Det er uaktuelt å komme til det punktet hvor jeg skal satse på noe annet enn alpint, og at den troen på å komme tilbake forandrer seg. Jeg skjønner bare at det her vil ta litt lengre tid. Før min forrige skade skjedde skjønte jeg at det var mulig å miste denne sesongen. I det store og hele så har jeg bare mistet én sesong. Jeg tenker det er fullt mulig å komme tilbake etter dette her, og jeg er positiv til at det skal gå fint, sier Ragnhild Mowinckel.