– Jeg har levd på skive med Nugatti og sjokolademelk

Team Ingebrigtsen har proppet i seg kaloririk mat i oppveksten.

Den siste uken har vektdebatten rast blant norske skistjerner.

Mandag røpet flere mannlige langrennsløpere overfor TV 2 at de bevisst gjør grep for å gå ned i vekt inn mot konkurranser.

Dette gjelder ikke for Ingebrigtsen-brødrene.

– Overhodet ikke, avfeier far og trener Gjert Ingebrigtsen overfor TV 2.

– Vi prøver å legge på oss utover høsten og vinteren sånn at vi har en del å gå på. Det er mer fokus på å spise seg opp enn å spise seg ned, for å si det sånn, fortsetter han.

Når Team Ingebrigtsen er på treningsleir, er det ikke bare det folk flest forbinder med sunn mat friidrettsstjernene spiser.

Levd på Nugatti

Da TV 2 møtte dem i Flagstaff i Arizona tidligere i år, spiste de amerikanske pannekaker med sjokolade og burritos til brunsj.

Drikken til var Cola.

Jakob Ingebrigtsen fortalte om et kaloririkt kosthold i oppveksten etter Hytteplanmila i sommer – stående med en halvspist bolle og en colaflaske i hånden.

– Jeg har levd på skive med Nugatti, ostebriks, sjokolademelk og iste. Det er det jeg har levd på, men jeg har fått i meg det jeg har trengt, sier 19-åringen til TV 2.

Supertalentet mener at det er viktig å lytte til kroppen.

– Gjør man det kroppen sier: Spiser når man er sulten, drikker når man er tørst og ikke spiser når man er mett, så er det veldig bra, mener Jakob Ingebrigtsen.

Storebror Filip er enig.

– Barn og unge som er aktive trenger mye næring. Da er boller veldig bra, og brus til de rette tidspunktene. Og de tingene der. Da tror jeg barna presterer bedre óg, sier Filip Ingebrigtsen.

Gjert roper varsko

Gjert tror at mange foreldre tenker på feil måte når det kommer til barnas kosthold.

– Voksne har en tendens til å snakke om ernæring og sunnhet i sin kontekst. Og ikke i barna og ungdommens kontekst. Og det er fryktelig farlig at man blander, advarer treneren.

– Det som er sunt for Gjert, er ikke sunt for Jakob, argumenterer 53-åringen.