Gunstig pris og rekkevidde på 259 kilometer etter den nye og strengere WLTP-målemetoden bidrar til å gjøre Mii electric til en attraktiv modell i Norge.
Gunstig pris og rekkevidde på 259 kilometer etter den nye og strengere WLTP-målemetoden bidrar til å gjøre Mii electric til en attraktiv modell i Norge.

Tilbudet var «nesten for godt til å være sant» – nå kjører de i gang ny runde

Så billig kan du få ny elbil.

Tidligere i høst gikk den norske Seat-importøren ut med et tilbud som virkelig vakte oppsikt:

Da lanserte de bilabonnementstjenesten Frii, hvor den lille elbilen Mii electric var tilgjengelig for 1.990 kroner i måneden. Det var ingen bindingstid, bare en måneds oppsigelse. Og praktisk talt alle kostnader var inkludert, blant dem forsikring og service.

"Bilene blir tilgjengelige etter førstemann til mølla-prinsippet, men Seat Norge har allokert et solid antall biler til Frii", fortalte Seat selv ved lanseringen.

Allerede dagen etter var det stopp. Da stengte importøren for nye kunder.

Åpner for flere

– Responsen på Seat Frii har rett og slett vært overveldende. Vi har satt av et veldig voksent antall biler til Frii-løsningen. Det ble utsolgt i løpet av ett døgn, noe som har gjort at vi ikke kan ta imot flere bestillinger før vi vet om vi kan levere til enda flere enn de som har bestilt frem til nå, sa den norske Seat-sjefen Ole Kristian Ågotnes, til bransje-nettsiden Bilbransje24.no som først omtalte dette.

Nå bringer Bilbransje24.no nyheten om at Seat skal i gang med en runde to her.

– Vi er glade for å kunne åpne for enda flere og til å kunne dele enda flere detaljer med kundene våre denne uken, sier kommunikasjonssjef for Seat, Morten Moum, til Bilbransje24.no.

Denne Seaten er en prøvekanin for hele Europa

Slik ser det ut inne i Mii electric.
Slik ser det ut inne i Mii electric.

Prisen skal vekke oppsikt

Seat skal ha 350 biler tilgjengelig for bestilling, det er et "tilsvarende antall" som i første runde.

Den oppsiktsvekkende gunstige prisen blir etter alt å dømme justert opp denne gangen. Dette skriver Seat selv i en e-post sendt til potensielle kunder:

"Når vi til uka åpner for nye bestillinger, tilbyr vi Seat Mii Electric med enda mer utstyr enn forrige gang Seat Frii var tilgjengelig.- Men du kan like fullt forvente en pris som vekker oppsikt".

Nei – ikke alle kjøper elbil ...

– Nesten for godt til å være sant

Per Morten Merg er daglig leder for Bilbransje24.no. Han er ikke overrasket over at Seats tilbud falt i smak i Norge.

Per Morten Merg er daglig leder for Bilbransje24.no
Per Morten Merg er daglig leder for Bilbransje24.no

– Nei, dette tilbudet kan vel trygt klassifiseres som nesten for godt til å være sant. Jeg sliter i alle fall å med å skjønne hvordan Seat kan regne det hjem. At det er gunstig har tydeligvis mange fått med seg, sa Merg til Broom da tilbudet første ble lansert.

Han understreket at det ikke skal være noe element av "små skrift" her.

Det er snakk om null innskudd, både service og forsikring er inkludert og det er heller ikke noen lang bindingstid. Bare én måneds oppsigelsestid.

Enda et bilmerke kutter ut dieselmotor

Seat lanserte bilabonnementstjenesten Frii tidligere i høst. Den må kunne sies å ha fått en svært god start...
Seat lanserte bilabonnementstjenesten Frii tidligere i høst. Den må kunne sies å ha fått en svært god start...

259 kilometer på strøm

– Vi har sett lignende tilbud i Norge tidligere også, men da har prisene vært på et helt annet nivå. Her skal vi også huske at dette er snakk om en attraktiv bilmodell, en liten elbil med relativt lang rekkevidde. Ikke en ukurant modell hvor man må dumpe prisen for å få ut biler. Seat er tydeligvis villige til å strekke seg langt for å få inn nye kunder. Nå blir det spennende å se om de fortsetter med flere biler, og om det eventuelt skjer noe med prisen i fortsettelsen, saMerg.

Mii electric har for øvrig en elektrisk rekkevidde på inntil 259 km etter WLTP-standarden. Seat Norge åpnet for salg av bilen for kort tid siden, med en startpris som la seg under alle de direkte konkurrentene. Mii electric starter på 179.900 kroner inkludert frakt og levering.

Har du lest denne? – Jeg har prøvd elbil. Det funket bare ikke

Se video: Her er mer elektrisk fra Seat