Åpen Braut Haaland om halvåret før gjennombruddet: – Det er tøft ikke å spille

PÅ INNSIDEN: Red Bulls nye dokumentar viser Erling Braut Haaland og lagkameratene på tett hold.
PÅ INNSIDEN: Red Bulls nye dokumentar viser Erling Braut Haaland og lagkameratene på tett hold. Foto: Markus Berger
Dokumentarteam har fulgt Erling Braut Haaland og Red Bull Salzburg fra innsiden denne sesongen.
Se serien på TV 2 Sumo!

Se Genk – Salzburg fra 20.00 på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo (kampstart 21.00)!

– Jeg elsker å score mål, og når jeg scorer mål, er det det beste jeg kan gjøre.

Slik introduseres Erling Braut Haaland i den nye dokumentarserien «Jeder.Mann – Des is Soizburg».

I serien - som du kan se på TV 2 Sumo - følger TV-teamet Braut Haalands Red Bull Salzburg fra deres første trening denne sesongen og til og med åpningskampen i Champions League mot Genk i september.

Man får komme på innsiden av den østerrikske storklubben, der en åpen Braut Haaland også forteller om den første tiden i klubben - tiden der han langt ifra var på hele Europas lepper.

– De første seks månedene her var utfordrende for meg. Det er tøft ikke å spille, forteller det norske supertalentet.

Se serien «Red Bull Salzburg - Champions League-drømmen» på TV 2 Sumo nå!

– Når vi trener, trener vi. Når vi spøker, spøker vi

Spissen ble hentet fra Molde i januar, men det ble minimalt med spilletid i vår. Kun 82 minutter i Bundesliga, 63 minutter i cupen og fire minutter i Europa League var bokført før det endelige gjennombruddet kom denne sesongen, i en vår preget av benk og tribunetilværelse. Eventyrlige 26 mål på 18 kamper er imidlertid fasit nå, og Haaland virket til å stortrives i Østerrike allerede før gjennombruddet virkelig var på trappene.

– Vi spiller et spesielt system, det går fort, det går fort på trening og det er 100 prosent på trening hele tiden. Det er god energi på trening. Vi har det mye gøy, vi spøker mye, men det er også seriøst. Når vi trener, trener vi. Når vi spøker, spøker vi, forteller han i dokumentaren.

Snakker åpent om spillerrekruttering - følger transfermål på sosiale medier

Ledelsen i klubben er også svært åpne om sin spillerrekruttering i serien, og det legges ikke skjul på at de tvilte på om Braut Haaland ville velge dem da han samtidig var linket til klubber som Juventus for et knapt år siden.

– Hans far var svært viktig. Han anbefalte ham å dra til oss. Unggutten tenkte kanskje at det å komme til Østerrike ikke var et stort nok steg og «kun» et springbrett for å starte en veldig stor karriere, sier Christopher Vivell, sjef for rekrutteringen.

Sammen med sportsdirektør Christoph Freund forteller han i tydelige ordelag om hvordan aktuelle spillere kartlegges av RB Salzburg-teamet.

– Mentalitet og karakter er veldig viktig for oss. Før vi bringer spillere til oss, følger vi dem intensivt. VI ser også på hvordan de oppfører seg utenfor banen, som på trening og når de taper kamper, sier Freund.

– Vi følger dem på Instagram, vi ser på Facebook. Vi kan ikke ta feile avgjørelser. Det er for mye på spill, sier Vivell.

Inspirert av far: – Jeg vil bli bedre enn ham

Intervjuene med 19-åringen er altså gjort før hans utrolige høst, der sju mål på de fire første kampene i Champions League har gjort ham til en av Europas mest ettertraktede spillere. En drømmende norsk unggutt ser her frem til muligheten for å spille i turneringen.

EKSKLUSIVT: Dokumentaren gir et sjeldent innblikk i en storklubb. Foto: Markus Berger
EKSKLUSIVT: Dokumentaren gir et sjeldent innblikk i en storklubb. Foto: Markus Berger

– Alle spillerne på denne planeten har en drøm om å spille på de største scenene i verden og kanskje for de beste beste klubbene. Min far inspirerer meg. Han har spilt for Leeds og Manchester City. Jeg vil bli bedre enn ham. Det er en lang vei, men jeg mener at det er mulig. Dette er starten. Jeg vet at jeg vil bli bedre enn jeg har vært, og forhåpentligvis få debutere i Champions League med sangen og fansen. Jeg ser sånn frem til det, sier Braut Haaland.

Resten er historie, Braut Haalands forhold til Champions League-hymnen er allerede veldokumentert, og unggutten scoret hat trick i sin debut i turneringen - garantert et høydepunkt i dokumentarserien.

Onsdag kan den norske landslagsspissen sette nye rekorder og plusse på sin allerede imponerende Champions League-CV. Da venter Sander Berges Genk på belgisk jord, en kamp Red Bull Salzburg må vinne for å fremdeles kunne håpe på å kvalifisere seg for videre spill i turneringen.

Se Genk – Salzburg fra 20.00 på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo (kampstart 21.00)!

Lik TV 2 Sporten på Facebook