Tidligere Premier League-profil danser på ny - gir «frihet» æren for Tyrkia-suksessen

Nå vil Daniel Sturridge vinne titler i sitt nye hjemland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Trabzonspor – Getafe torsdag 16.55 på TV 2 Sumo!

Hos noen av lagene i Europaligaen er det verdt å stoppe opp og ta en ekstra tenkepause når man ser på lagoppstillingene.

Ett av de eksemplene er i Trabzonspor, der gamle kjenninger som Daniel Sturridge og John Obi Mikel er blant dem vår egen landslagsprofil Alexander Sørloth er omkranset av i hverdagen.

 • Astana – Manchester United, TV 2 Sport 1,16.35 (kampstart 16.50)
 • Trabzonspor – Getafe, 16.50
 • Krasnodar – Basel, 16.50
 • Ístanbul Basaksehir – Roma, TV 2 Sport 1, 18.40 (kampstart 18.55)
 • Feyenoord – Rangers, TV 2 Sport Premium, 18.55
 • Young Boys – Porto, 18.55
 • Ferencváros – Espanyol, 18.55
 • CSKA Moskva – Ludogorets, 18.55
 • Olexandriya – Wolfsburg, 18.55
 • St.Étienne – Gent, 18.55
 • Wolfsberg – Mönchengladbach, 18.55
 • Braga - Wolverhampton, 18.55
 • Besiktas - Slovan Bratislava, 18.55
 • AZ Alkmaar – Partizan, 18.55
 • Rosenborg – LASK, TV 2 Zebra, 20.30 (kampstart 21.00)
 • Dudelange - APOEL, 21.00
 • Sevilla – Qarabag, 21.00
 • Celtic – Rennes, 21.00
 • Malmö - Dynamo Kiev, 21.00
 • Sporting – PSV, 21.00
 • Lazio - CRF Cluj, 21.00
 • Vitória - Standard Liège, 21.00
 • Lugano – FCK, TV 2 Sport 1, 21.00
 • Arsenal – Frankfurt, TV 2 Sport Premium, 21.00
 • UEFA Europa League: Målshow, TV 2 Sport 1, 23.00

Førstnevnte har scoret to mål og levert to målgivende pasninger for klubben som er nummer to i tyrkisk toppdivisjon etter tolv kamper denne sesongen, og stortrives etter valget sitt med å ta sjansen på å bosette seg på tyrkisk jord.

– Jeg ville forsøke et annet land, en annen kultur. Jeg ville spille med et smil i ansiktet og nyte tiden min her. Jeg er lykkelig her, sier Sturridge.

Se intervju med Sturridge i videovinduet øverst!

Gir manageren æren: – Han lar meg spille med frihet

Den tidligere Chelsea- og Liverpool-profilen signerte vederlagsfritt for den tyrkiske storklubben da hans kontrakt på Merseyside gikk ut etter forrige sesong, og snakker til UEFAs eget Europaliga-magasin i forbindelse med besøk fra en annen tidligere engelsk Trabzonspor-spiss, Kevin Campbell. Der forteller han om hvordan det er å spille under Ünal Karaman, Campbells tidligere lagkamerat i Trabzon.

– Jeg liker ham. Han er offensiv i tankegangen, han lar meg spille med frihet. Du kan ikke egentlig be om noe mer fra en manager enn at han tillater deg å spille ditt eget spill og uttrykke deg så godt som du kan. Det setter jeg pris på, sier Sturridge i magasinet.

Campbell, som scoret til sammen 83 Premier League-mål for klubbene Arsenal, Nottingham Forest, Everton og WBA, huskes også for evig tid i byen etter sin innsats i spesifikt én kamp. Hat tricket i en 5-3-borteseier mot Galatasaray 15. november 1998.

– Jeg var her ikke lenge, men den kampen, det resultatet og det hat tricket, lever hos Trabzonspor-fansen. Det er del av den trabzonske folkesjelen. Folk sender meg videoer den dag i dag, og sier at jeg «kongen». Det er stort å være tilbake her og se gamle venner og gamle ansikter, forteller Campbell i magasinet.

Der kommer virkelig hans popularitet til syne i form av møter med dagens supportere. Og kanskje kan Daniel Sturridge opparbeide seg samme heltestatus?

– Jeg sendte melding til Didier (Drogba), (Nicolas) Anelka og (Martin) Skrtel. Gutter som har spilt her. Jeg visste ikke at du hadde spilt her. Hvis jeg hadde visst det, hadde jeg sendt melding til deg, spøker Sturridge overfor Campbell når han spør ham om han undersøkte med tidligere Tyrkia-helter før han valgte å ta sjansen på å flytte til landet.

Nå er drømmen i hvert fall å vinne et trofé med klubben, som vant sin til nå siste tyrkiske ligatittel i 1983/84-sesongen. Siden den gang er de blitt cupmestere fem ganger, senest i 2009/10, men er allikevel sulteforet på de største pokalene.

– Du kan se hvor lidenskapelige supporterne er. De er vant til å prøve å vinne titler og prøve og vinne troféer, og det er hovedmålet vårt, sier Sturridge.

Se hver eneste episode av Europaliga-magasinet på TV 2 Sumo.

Sørloth: – Vi fungerer veldig bra sammen

Klubblagkamerat Alexander Sørloth, som i helgen scoret sitt sjuende mål på tolv kamper og er Trabzonspors toppscorer i ligaen så langt, roser også sin rutinerte angrepsmakker.

– Han har jo vært skadet ganske lenge, men i de siste kampene han har spilt har du sett at formen begynner å komme skikkelig. Jeg liker veldig godt å spille med ham, for han ser ofte etter meg, sier trønderen til TV 2 i forbindelsene med landskampene denne måneden.

Sørloth hadde selv målgivende til det ene av Sturridges to mål denne sesongen, og var selv mannen som ekspederte begge de to målgivende pasningene engelskmannen har levert. Nordmannen forteller hvorfor de to passer så godt ihop.

– Han går litt dypere i banen, og så har han en fryktelig god venstrefot. Hvis jeg starter på et løp, er det ofte at jeg får ballen. Det er veldig fint som spiss, for da starter du på flere løp fordi du kommer til å få ballen. Han vet også hvordan han skal bruke meg, så vi fungerer veldig bra sammen, forklarer Sørloth.

Har til gode å lære dans: – Mulig han har sett at rytmen ikke er der

I forbindelse med Kevin Campbells besøk i Trabzon, blir det i videoen du kan se øverst også mulighet for den gamle storscoreren til å lære seg den tidligere England-spissens eksentriske målfeiringsdans. Akkurat på det punktet, har imidlertid Sørloth foreløpig fått slippe unna.

– Er det en trang Sturridge har, det å vise tidligere Premier League-spillere å danse?

– Hehe. Nei, han har ikke prøvd å lære meg det ennå. Det er mulig han har sett at rytmen ikke helt er der, så han orker ikke å prøve engang, ler Alexander Sørloth.

Men selv om tonen er god og de to har funnet hverandre i tyrkisk toppdivisjon, har samspillet til gode å bære frukter i Europaligaen. Ingen av de to har scoret i løpet av de fire første kampene i turneringen, og forut for de to siste kampene har tyrkerne kun ett poeng.

Det betyr at de også er ute av turneringen, selv om de med to seire kan komme opp på sju og med det ta like mange totalt som Getafe og Krasnodar. De vil allikevel havne bak dem begge på innbyrdes oppgjør.

PS! TV 2 opplyste først i denne artikkelen at et håp om avansement fremdeles levde. Den informasjonen var feil, da utregningene ikke tok hensyn til at Trabzonspor uansett ville havne nederst i en rangering dersom det tre lagene bak BAsel havner på sju poeng.

Se UEFA Europa League: Trabzonspor – Getafe torsdag 16.55 på TV 2 Sumo!