UTSTILLINGSVINDU: TV 2 -ekspert tror Birger Meling er på ønskelisten hos utenlandske klubber.
UTSTILLINGSVINDU: TV 2 -ekspert tror Birger Meling er på ønskelisten hos utenlandske klubber. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån

Ekspert tror RBK-spiller kan bli snappet opp av europeisk klubb

Tross sviktende resultater er Europaligaen fremdeles et utstillingsvindu: – Det er viktig å prestere, sier Birger Meling.

Se Rosenborg-LASK fra 20.30 (kampstart 21.00) på TV 2 Zebra!

RBK skal torsdag i aksjon for femte gang i Europaligaen denne høsten, og håper på sin første seier i turneringen siden september 2017.

Til tross for manglende sportslig suksess for klubben totalt sett, er det allikevel enkeltspillere som har utmerket seg positivt.

Blant dem er venstreback Birger Meling, og TV 2s fotballekspert tror nå at nettopp han kan bli den neste norske eksportvaren til en større europeisk liga.

– Et av de hovedproblemene til RBK i Europa er at de ikke har nok spillere som holder nivået. Individuelt er man rett og slett ikke gode nok, og når man da heller ikke er bedre organisert enn de man møter blir det store problemer. Men Birger Meling er en av få RBK-spillere som har vist at han holder nivået i disse kampene, og jeg vil tro at en del utenlandske klubber har ham høyt oppe på sine ønskelister, sier Jesper Mathisen.

Meling selv ser liten trøst i at hans egen personlige sesong vurderes bedre enn det RBK som lag har prestert.

– Det har vært litt som for laget. Det går litt opp og ned. I perioder er det ting jeg er fornøyd med og ting jeg ikke er så fornøyd med. Det har vært en helt grei sesong, og så er det ting jeg mener skulle ha vært mye bedre, men sånn er det nå, sier han til TV 2.

Meling: – Spesielt kampene i Europa er viktige vinduer

Venstrebacken smiler imidlertid så når han så skjønner at oppfølgingsspørsmålet som kommer handler om uttalelsene han tidligere har gitt om at han har ambisjoner om å ta steget ut i Europa på ny. I januar åpner overgangsvinduet på ny.

– Hvilke tanker gjør du deg om det som kommer fremover?

– Det viktigste er bare å prestere og spille gode kamper. Spesielt kampene i Europa er viktige vinduer, og for min del er det viktig å prestere i dem. Og så får en se hvilke muligheter som dukker opp etter hvert, men det er klart at jeg håper jo på å få muligheten til å ta et nytt steg etter hvert. Om det skjer nå eller om det skjer senere får vi se på, men jeg håper jo absolutt å få en mulighet, forklarer han.

24-åringen tilbrakte ett år som junior i engelske Middlesbrough, og har tidligere fortalt til TV 2 at han hadde en enorm utvikling i løpet av sitt år i England. Ifølge engelske medier skal West Ham være en av klubbene som nå er interessert i å hente ham tilbake til øyriket, men venstrebacken selv er klar på at det finnes andre alternativer enn Premier League.

– Det er klart at det er viktig å ta et godt steg, og det er viktig å ta et riktig steg. Det er viktig å spille og det er viktig å komme til et lag som har tenkt til å bruke deg for den spilleren du er og skal bruke dine styrker. Det er vel så viktig som å ta et størst mulig steg. Det å ta et riktig et og sørge for å få spilletid. Det kommer nok til å veie tungt, sier RBK-profilen, som tidligere også har bekreftet at både han og faren er store supportere av Liverpool.

– Det må være en klubb og et bud som passer

Valget og det riktige steget er også noe Jesper Mathisen trekker frem som essensielt, både for klubb og spiller.

– RBK har nok hatt flere muligheter til å selge Meling, men det må være en klubb og et bud som passer både klubben og Meling. Han er blitt 24 år, og derfor er det veldig lite gunstig for ham å reise til en klubb hvor han blir sittende på benken. Samtidig er han mer enn god nok til å spille i en av de «mellomstore» ligaene i Europa, sier TV 2s ekspert.

Mathisen mener Meling har gått litt under radaren for enkelte og at også flere av dem som har kapret overskriftene kan takke nettopp venstrebacken for det.

– Han kan brukes i mange forskjellige posisjoner, men det er jo som venstreback han er klart best. Samuel Adegbenro har ofte vært Rosenborgs beste offensive spiller de siste årene, og noe av grunnen til det er at han har spilt sammen med Meling på venstresiden, sier han.

TV 2-eksperten minner også om at torsdagens kamp - den siste på Lerkendal i i Europa i denne omgang - er viktig for fremtiden til flere i RBK.

– En av de viktigste grunnen til at Kåre Ingebrigtsen ble byttet med Eirik Horneland var at de skulle være bedre ute i Europa. De skulle være langt mer konkurransedyktige enn det de var i 2018, men fasiten etter fire kamper er at de er akkurat like langt unna. Det er derfor veldig viktig med noen gode opplevelser og prestasjoner før de tar ferie, for akkurat nå er det ikke mange RBK-supportere som har veldig stor tro på dette prosjektet, sier TV 2s ekspert.

Se Rosenborg-LASK fra 20.30 (kampstart 21.00) på TV 2 Zebra!

PS! TV 2s intervju med Meling ble gjort under landslagspausen.