Godset ydmyket Brann – mot vilt nedrykksdrama i siste runde

Slik utspilte nedrykksdramaet seg i nest siste serierunde.

Se alle resultatene fra eliteserierunden her.

Se Strømsgodsets målfesten i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Strømsgodset lå utsatt til før nest siste serierunde på 15. plass. Drammenserne svarte ved å regelrett rundspille Brann på Marienlyst.

Til pause ledet Strømsgodset 4-0. I andre omgang gjorde de ydmykelsen komplett, og vant til slutt 6-0.

Brann-trener Lars Arne Nilsen legger seg flat overfor de andre nedrykkstruede lagene.

– Det er rett og slett pinlig overfor de lagene som kjemper for å holde seg. Det er bare til å beklage, sier Nilsen til TV 2.

– Det har med målforskjell å gjøre når det kommer til det som skjer i bånn, og det er utrolig pinlig at vi ikke fremstår mer profesjonelt, fortsetter Brann-treneren.

Håpet lever for Ranheim

Med tre poeng opp til Mjøndalen på kvalikplass før nest siste runde, hadde tabelljumbo Ranheim kniven på strupen mot Lillestrøm på hjemmebane. Trønderne havnet under 0-1, men snudde kampen og vant til slutt 2-1.

Samtidig tapte Mjøndalen for Stabæk, mens Tromsø tapte for Odd på bortebane. Sarpsborg 08 måtte ta til takke med 1-1 mot Haugesund etter å ha ledet kampen.

Ranheim og Mjøndalen, på henholdsvis 16.- og 15. plass, står med 27 poeng før siste serierunde.

To poeng foran dem ligger fire lag: Tromsø, Lillestrøm, Strømsgodset og Sarpsborg 08. Tromsø har svakest målforskjell og innehar kvalikplassen, mens Sarpsborg har best og ligger på 11. plass.

– Det går ikke an å få det mer spennende. Alle har mulighet til å overleve, og de fleste har gedigen mulighet til å rykke ned, kommenterer Ivar Hoff i FotballXtra.

– Sarpsborg ligger på ellevteplass, og de kan rykke ned med 90 minutter igjen av sesongen. Jeg har ikke veldig god hukommelse, men vi kan aldri ha hatt et så dramatisk utgangspunkt før siste runde, istemmer Jesper Mathisen.

Slik ser nedrykksstriden ut etter nest siste serierunde.
Slik ser nedrykksstriden ut etter nest siste serierunde.

Se fullstendig tabell her.

Kampene som avgjør nedrykksstriden i siste serierunde:
Tromsø-Stabæk
Mjøndalen-Vålerenga
Lillestrøm-Sarpsborg 08
Kristiansund-Strømsgodset
Rosenborg-Ranheim

Ranheim-trener Svein Maalen er svært godt fornøyd med seieren over Lillestrøm.

– Håper lever, vi skal bare glede oss til å reise til Lerkendal og spille kamp på kanskje et fullsatt Lerkendal. Vi må mobilisere alle trønderne og glede oss til den festen, slår Maalen fast overfor TV 2.