SLO KAMERATEN: Johannes Høsflot Klæbo viste form på Beitostølen. Emil Iversen havnet litt lenger bak på en 4. plass.
SLO KAMERATEN: Johannes Høsflot Klæbo viste form på Beitostølen. Emil Iversen havnet litt lenger bak på en 4. plass. Foto: Terje Pedersen

Klæbo imponerte: – En helt annen Klæbo vi får se i dag

Etter en skuffende sprint slo Johannes Høsflot Klæbo (23) tilbake med en sterk 2. plass bak Didrik Tønseth (28) på 15 kilometer klassisk.

I vår byttet Johannes Høsflot Klæbo lag fra sprint til allroundslandslaget for å gå bedre på de lange distansene.

Det virker å ha gjort susen.

Klæbo skuffet på fredagens sprint, men på lørdagens 15 kilometer klassisk enkeltstart på Beitostølen viste han helt andre takter.

23-åringen klinket til fra start og ledet allerede fra første passering etter 2.2 kilometer.

– Det er en helt annen Klæbo vi får se i dag, sa NRKs kommentator Torgeir Bjørn.

Det ble til slutt en Byåsen-duell med Didrik Tønseth om seieren. Den vant Tønseth med 18.9 sekunder.

Klæbo tok en klar 2. plass foran Simen Hegstad Krüger, som fikk henge på Tønseth gjennom store deler av løypen. Dermed kan han ha sikret seg den siste plassen i verdenscupåpningen i Ruka neste helg.

– Dette var brukbart. Og bedre enn fryktet. Jeg føler at jeg mangler litt overskudd, men totalt sett er det en veldig bra 15 kilometer. Det må jeg ta med meg, sier Klæbo til TV 2.

– Det skal litt til å glitre hele tiden. For min del har jeg hatt et mål om å ta et steg på distanse, og det er vanskelig å konkludere ennå, men det er en god start. Det må jeg ta med meg, og det er viktig.

Sundby: – Ikke stresset

For Martin Johnsrud Sundby ble det en svært skuffende dag på jobben. Gullmedaljøren på samme distanse i VM i Seefeld havnet tidlig bakpå, og virket etter hvert å gi helt opp.

Veteranen avsluttet i søndagstur-stil og havnet på 31. plass, hele 2 minutter og 27 sekunder bak suverene Tønseth.

– Det ble litt søndagstur i dag. I dag er det litt sånn kropp og material som ikke spiller på lag, og jeg innser tidlig at det er bare å dra i brekket og få en god langøkt.

– Jeg blir ikke stresset av dagens løp. Jeg er blitt såpass rutinert etter hvert. Den hadde nok ikke sklidd lett over for tre-fire år siden, men i dag gjør den det, sier Sundby til TV 2.