TOKYO?: Det kan bli OL-deltagelse for Mohamed Salah.
TOKYO?: Det kan bli OL-deltagelse for Mohamed Salah. Foto: Jon Super

– Det ligger noen problemer i fremtiden

Jürgen Klopp er allerede en smule bekymret for Mohamed Salahs sommerplaner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tordag kvalifiserte Egypt seg for neste sommers OL i Tokyo.

Den olympiske fotballturneringen vil foregå i tidsrommet mellom 23. juli og 8. august. Det kan bety trøbbel for Liverpool.

For det er overhengende sannsynlighet for at egypterne ønsker å ha med sin desidert beste spiller på laget i kampen om OL-medalje.

Da ryker hele pre-season for 27-åringen.

Manager Jürgen Klopp virket en smule oppgitt over hele situasjonen på fredagens pressekonferanse.

– Jeg fikk vite dette for en time siden. Jeg har ingen aning om hva som vil skje. Jeg vet at det ligger noen problemer i fremtiden.

– Jeg må prate med Mo. Jeg vet ikke når jeg vil gjøre det. Hvem sier at de ønsker å ha ham med? Har landslagssjefen sagt det? spurte Klopp.

Og svaret er at landslagssjefen ikke har sagt det – ennå ...

– For tidlig ennå

Selv om det er Egypts U23-lag som skal stille i Tokyo, kan alle lagene stille med tre overårige spillere. Ifølge BBC er Egypt U23-landslagssjef Shawky Garib fortsatt usikker på om de vil prøve å få med Salah.

– Som en egypter er jeg så stolt over det Salah gjør i Liverpool. Han er en fantastisk spiller og gjør hele nasjonen stolt.

– Men det er for tidlig å snakke om hvorvidt jeg vurderer å ha ham med oss i Tokyo i 2020 Jeg vil vurdere hvilke spillere laget mitt trenger før jeg annonserer det.

Men det er ingen tvil om at Liverpool-kometen følger med. Tidligere Stoke-spiller Ramadan Sobhi forteller at Salah ringte ham for å gratulere da OL-deltagelsen var i boks.

– Han ringte meg og gratulerte oss. Det takker jeg ham veldig for.