TOKYO?: Det kan bli OL-deltagelse for Mohamed Salah.
TOKYO?: Det kan bli OL-deltagelse for Mohamed Salah. Foto: Jon Super

– Det ligger noen problemer i fremtiden

Jürgen Klopp er allerede en smule bekymret for Mohamed Salahs sommerplaner.

Tordag kvalifiserte Egypt seg for neste sommers OL i Tokyo.

Den olympiske fotballturneringen vil foregå i tidsrommet mellom 23. juli og 8. august. Det kan bety trøbbel for Liverpool.

For det er overhengende sannsynlighet for at egypterne ønsker å ha med sin desidert beste spiller på laget i kampen om OL-medalje.

Da ryker hele pre-season for 27-åringen.

Manager Jürgen Klopp virket en smule oppgitt over hele situasjonen på fredagens pressekonferanse.

– Jeg fikk vite dette for en time siden. Jeg har ingen aning om hva som vil skje. Jeg vet at det ligger noen problemer i fremtiden.

– Jeg må prate med Mo. Jeg vet ikke når jeg vil gjøre det. Hvem sier at de ønsker å ha ham med? Har landslagssjefen sagt det? spurte Klopp.

Og svaret er at landslagssjefen ikke har sagt det – ennå ...

– For tidlig ennå

Selv om det er Egypts U23-lag som skal stille i Tokyo, kan alle lagene stille med tre overårige spillere. Ifølge BBC er Egypt U23-landslagssjef Shawky Garib fortsatt usikker på om de vil prøve å få med Salah.

– Som en egypter er jeg så stolt over det Salah gjør i Liverpool. Han er en fantastisk spiller og gjør hele nasjonen stolt.

– Men det er for tidlig å snakke om hvorvidt jeg vurderer å ha ham med oss i Tokyo i 2020 Jeg vil vurdere hvilke spillere laget mitt trenger før jeg annonserer det.

Men det er ingen tvil om at Liverpool-kometen følger med. Tidligere Stoke-spiller Ramadan Sobhi forteller at Salah ringte ham for å gratulere da OL-deltagelsen var i boks.

– Han ringte meg og gratulerte oss. Det takker jeg ham veldig for.