Ebbe Io (16) videre til finalen i Norske talenter

16-åringen fra Bergen imponerte publikum og er klar for finale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag var det klart for den fjerde av totalt seks semifinaler i denne Norske talenter-sesongen. Direkte fra H3 Arena på Fornebu utenfor Oslo kjempet ni deltagere om en plass i finalen.

Imponerte

Til slutt ble det klart at 16 år gamle Ebbe Io fra Bergen var den deltakeren som fikk flest seerstemmer.

– Du skal være så stolt over det du har levert i dag, for det var veldig bra, sa dommer Mia Gundersen da Ebbe var ferdig med sin sang.

16-åringen fremførte låten Thieves av The Beach på scenen under fredagens semifinale. Med gitaren i fanget og sin egen stemme har Ebbe imponert flere ganger i talentprogrammet.

Under audition fremførte han Radioheads «Creep», noe som fikk Mia Gundersen til å utbryte: – Du er helt spesiell!

– Jeg tror på alt du sier og alt du synger. Du har en fin særegenhet i stemmen din, og jeg tenker «Wow! Hvor skal du om noen år?», var tilbakemeldingen fra dommer Mona Berntsen etter fredagens opptreden.

Kjæresten i salen

I tillegg til å drive med musikk er Ebbe ungdomspolitiker i hjemkommunen Meland. Det ble en ekstra spesiell kveld for den unge gutten som hadde kjæresten og store deler av familien på plass i salen under kveldens sending.

Finalen i talentprogrammet går av stabelen 13. desember, der ti deltakere kjemper om seieren. Hittil har disse deltakerne sikret seg finaleplass: