BESLAG: Politiet har sammen med Økokrim avdekket det de mener er et nettverk som har solgt ulovlig kongekrabbe for millioner. Et titalls personer er pågrepet. Pengebeslag.
Foto: Politiet / NTB scanpix
BESLAG: Politiet har sammen med Økokrim avdekket det de mener er et nettverk som har solgt ulovlig kongekrabbe for millioner. Et titalls personer er pågrepet. Pengebeslag. Foto: Politiet / NTB scanpix

Kongekrabbe-saken: Ny politiaksjon i Øst-Finnmark

Politiet har aksjonert mot en vareterminal i Tana, skriver Fiskeribladet. Terminalen driftes av et transportselskap politiet mistenker for ulovlig krabbefrakt.

Overfor Fiskeribladet bekrefter politiet at de fredag ettermiddag gjennomførte en politiaksjon mot et forretningsbygg i Tana.

Ifølge fagbladet er det vareterminalen til et transportselskap som i 2019 ble fusjonert inn i Bring transportsystemer, som politiet aksjonerte mot.

Ifølge politiet ble to personer pågrepet fredag.

– Det er den videre etterforskningen som har ført til at vi nå har pågrepet ytterligere to personer. Hvorvidt de er en del av samme nettverk eller et annet nettverk kan vi ikke si noe om på dette tidspunkt, sier Torstein Pettersen i Finnmark politidistrikt.

Det er til sammen nå ti personer som er pågrepet i Finnmark politidistrikt i tilknytning til saken.

Pressesjef John Eckhoff i Posten, som eier Bring, sier at politiet allerede har vært i kontakt med selskapet om mulig etterforskning mot anlegget og selskapsledelsen i Tana.

– Vi er i dialog med politiet, men velger å ikke kommentere saken ytterligere av hensyn til videre etterforskning, sier Eckhoff til avisa.

Han legger til at det ikke er grunn til å tro at flere deler av selskapet er involvert i saken.

(©NTB)