wenches julekalender

Julekonfekt på 1-2-3 – vi lager Wenches barndomsfavoritt

Luke 8: I dagens luke lager Wenche konfekt for både liten og stor.

KONFEKT: Wenche lager Rocky Road og risboller i dagens luke. Foto: Mastiff
KONFEKT: Wenche lager Rocky Road og risboller i dagens luke. Foto: Mastiff

Rocky Road

Denne julekonfekten kan lages glutenfri. Det gjør du ved å bruke glutenfri, sprø kjeks og sjokolade. Hvis du ønsker den melkefri, velger du melkefri sjokolade. Les alltid på ingredienslisten på de produktene du velger.

Bruk denne oppskrift som en base og tilsett det du liker best.

Du trenger en liten langpanne, kledd med bakepapir på cirka 20x20 centimeter.

Vil du se Wenche i aksjon? Se hele fremgangsmåten på TV 2 Sumo.

Dette trenger du:

  • 175 g smør
  • 4 ss lys sirup
  • 350-400 g god sjokolade. Jeg velger som regel en mørk sjokolade. Eventuelt like deler lys og mørk sjokolade for å få en «mildere» smak.
  • 175 g grovknust, sprø kjeks, med eller uten nøtter. Jeg valgte oreokjeks blandet med knuste havreflarn
  • Ca 75 g små marshmallows (store marshmallows klippes i biter)
  • Ca 75 g grovhakkede nonstop eller M (nøtter med sjokolade)
  • 8-10 seigmenn klippet i biter, eller finn dine søte, sprø og seige favoritter og lag din versjon av Rocky Road

Slik gjør du det:

Smelt smør og sirup i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovhakket sjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Hell over i en stor bolle, med plass til det du skal tilsette. Vend lett sammen slik at sjokoladen smører seg rundt kjeks og nonstop.

WENCHES JULEKALENDER: I førjulstiden skal Wenche gi oss tips som kan gjøre juleforberedelsene litt enklere. Foto: Mastiff
WENCHES JULEKALENDER: I førjulstiden skal Wenche gi oss tips som kan gjøre juleforberedelsene litt enklere. Foto: Mastiff

Fordel massen i en bakepapirkledd form. Dryss eventuelt marshmallows på toppen. Sett kaldt til det stivner. Del opp i biter og oppbevar kjølig i en boks.

Risboller – min barndoms favoritt

Mor brukte puffet ris, jeg bruker puffet havre. Du kan finne dine favoritter!

Denne er glutenfri og fri for melk, dersom du bruker sjokolade uten melk.

Dette trenger du:

  • 200 g delfiafett
  • 200 g sjokolade. Jeg velger mørk sjokolade
  • 3 ss sterk og god kaffe
  • 2 egg
  • 2 dl melis eller fint sukker
  • 1 ts vaniljesukker eller 3-4 dråper vaniljeessens, romessens eller finrevet appelsinskall
  • Litt (¼ ts) finknust flaksalt
  • Ca 100 g puffet havre

Slik gjør du det:

Smelt delfiafettet. Tilsett sjokolade i biter og smelt i delfiafettet, det skal ikke koke! Avkjøl til romtemperatur, tilsett kaffen.

Pisk egg og melis/sukker til eggedosis. Rør inn vaniljesukker, knust flaksalt og tilsett det smeltet delfiafettet og sjokolade. Vend lett inn puffet havre.

Lag «boller» med hjelp av to skjeer og sett på brett kledd med matpapir eller legg i muffinsformer. Sett kaldt natten over. Når de er stivnet kan de legges i en boks, med matpapir mellom hvert lag.