Da president Donald Trump uttalte seg om EU-ambassadør Sondlands vitnemål under riksretthøringen onsdag, ble både forberedelse og framføring lagt merke til.

Trump leste opp notater skrevet i store blokkbokstaver på en blokk til journalistene på plenen foran Det hvite hus.

Både gjentakelsene i teksten, rytmen presidenten leste med og det underliggende sinnet, mener mange minner mest om låter fra band som Ramones, The Smiths, White House Lawn.

Turbonegro-bassist og programleder Thomas Seltzer mener notatene minner mest om en punk-låt og kom med sin egen tolkning i programmet «Trumps verden» på Nyhetskanalen, men Twitter er også fullt av kreative coverversjoner:

Flere musikere har engasjert seg, og diskuterer om det kanskje ikke er så vanskelig å lage låter som Morrissay i The Smiths. RuPaul Giamatti tok seg bryet med å lage teksten med Morrisseys stemme.

– Jeg har selvsagt brukt alvor mye tid på dette, skriver Giamatti på Twitter.

Riksrettsgranskingen i Representantenes hus er imidlertid langt mer alvorlig enn humorisktiske innslag på Twtitter. Demokratene har satt igang prosessen - som kan ende med riksrett for Trump.

Hovedspørsmålet er om Trump holdt tilbake militær bistand til Ukraina for å presse landet til å starte en etterforskning som ville ramme hans politiske rival Joe Biden.