Spesiell duell for stortalent (17): – Det er ikke ofte man får spille mot onkel og med onkel

Mellom seg har brødrene Trygg over 2500 kamper på toppnivå. Nå kan nytt blad Trygg sørge for en høyst uvanlig duell.

Se Manglerud Star-Vålerenga på TV 2 Sport 2 og Sumo fra kl. 18.55.

Brødrene Trygg møter oss i Manglerudhallen. Alle tre startet karrierene her. Sammen har de en vanvittig merittliste i norsk og internasjonal hockey.

  • Mats Trygg (43 år), Vålerenga. Debuterte i 1992/93-sesongen for Manglerud Star. Kan skilte med over 1000 kamper på toppnivå i Tyskland, Sverige og Norge. I tillegg står han oppført med 136 offisielle landskamper.(VM og OL)
  • Marius Trygg (43 år), lagt opp. Har over 800 kamper på toppnivå i Sverige og Norge. I tillegg til 82 offisielle kamper for Norge.
  • Mathias Trygg (33 år), Manglerud star. Over 600 kamper på toppnivå.

– Spesielt

Nå vokser også et nytt hockeyblad frem på Trygg-stammen. Lucas Loob Trygg er 17 år og har denne sesongen fått sin Get-ligadebut for MS.

– Det har selvfølgelig vært veldig gøy. Jeg har følt at jeg har klart meg ganske bra, sier stortalentet.

– Det er ingen begrensninger der. Lucas har noen ferdigheter som er sjeldne. Han er en typisk målscorer. Han har hockey i blodet og kan nå veldig langt, sier Marius, som er pappaen til Lucas.

– Det er veldig gøy. Det har gått veldig fort fra han satt på fanget som liten til å spille sammen med onkelen sin og kanskje mot onkelen sin etterhvert. Det er litt spesielt. Det må jeg si, legger han til.

Lucas spiller til daglig med, onkel Mathias (33 år) på MS.

– Den første kampen spilte vi sammen og det var veldig spesielt for meg. Jeg følte jeg måtte passe på han litt, men det har gått bra og han vokser mer og mer inn i det. Det blir gøy å følge han i fremtiden, skryter onkel Mathias.

Men snart er det er duket for en helt spesiell duell. Denne sesongen kan Lucas møte sin 26 år eldre onkel Mats (43 år) i Get-ligaen.

– Det er ikke ofte man får spille mot onkel og med onkel. Synd «farsan» var litt veik og gav seg for fire år siden, ler han før han blir alvorlig.

– Det er gøy og spesielt. Det er en drøm jeg lever i nå og må bare gripe denne muligheten og fortsette å jobbe.

– Hvem er høyest nå?

Mats Trygg måler seg mot nevøen Lucas

– De skoene dine er litt høye, sier Mats til nevøen.

Det er fortsatt uvant at «lille» Lucas har blitt voksen.

– Han har tatt deg igjen i høyden. Tar han deg på ferdigheter snart også?

– Det har vi ikke fått målt skikkelig ennå. Bortsett fra i fotball på hytta. Det har han ikke gjort ennå. Der har vi kamper hver sommer, men der har han ikke noe å hente ennå. På isen nærmer han seg i hvert fall. Får håper jeg får møter han i år, sier Mats.

– En stor del av familien

Lucas er imponert over veteranen som fortsatt holder et høyt nivå for Vålerenga i Get-ligaen.

– Jeg blir imponert over tempo og at han fortsatt henger med. Han sliter fortsatt i duellene på hytta, men på isen leverer han. Det er imponerende, sier Lucas.

Brødrene Trygg har dominert norsk hockey i årevis. Det var pappa og MS-spiller John Trygg som introduserte hockey for brødrene. Han vant to norgesmesterskap på Manglerud.

– Det har vært en stor del av familien og man vokser inn i det. Nå du sitter og ser hockey på fanget til mammaen din når du er noen uker gammel og du i utgangspunktet har en interesse. Jeg tror det er interessen som gjør at du når langt i bunn og grunn, sier Marius.

Det er 27 år siden Mats debuterte, men 43-åringen utelukker ikke en sesong eller to til i Vålerenga-trøya.

– Jeg har kontrakt noen måneder til. Jeg synes det er gøy og føler meg heldig som fortsatt får drive med det. Jeg tar en sesong av gangen, men du skal ikke se bort fra at jeg fortsetter.

Det tror også tvillingbror Marius.

– Jeg tror vi får se han noen sesongen til jeg. Han prøver å si at han skal telle på knappene og sånn, men han har gjort en veldig fin sesong og klarer seg bra. Han er vel like bra trent som han stort sett alltid har vært. Så lenge lysta er der kan det bli tre-fire sesonger til tror jeg.

Og det meste tyder på at det vil spille en Trygg i norsk ishockey i mange år fremover.

– Yngstemann. Theodor på ett år, sønnen til Mathias, har allerede hockeykølla i hånda, så Trygg-navnet kommer til å bestå det, gliser Mats.