LUHR SKOLE: Luhr skole er en av de to skolene det er fremsatt trusler mot.
LUHR SKOLE: Luhr skole er en av de to skolene det er fremsatt trusler mot. Foto: Google maps

Etterforsker trusler mot skoler i Moss og Lørenskog

Politiet etterforsker torsdag trusler mot to skoler i Øst politidistrikt.

Politiet i Øst politidistrikt skriver i en pressemelding torsdag at det i løpet av natten er fremsatt trusler mot Luhr skole i Lørenskog, og Torderød skole i Moss.

Truslene er vurdert av politiet. Det vurderes som trygt å være på skolen, og det er besluttet i samråd med de aktuelle skolene at skoledagen går som vanlig.

Operasjonsleder Trond Lorentzen forteller at det er startet en etterforskning for å avklare hvem står bak, og om truslene har sammenheng.

– Vi er kjent med at det er fremsatt trusler mot skoler også i andre politidistrikt. Vi har dialog med berørte politidistrikt, for å avklare om truslene har sammenheng, sier Lorentzen.

Politiet har dialog med de to skolene om truslene og har vært på stedet for å snakke med rektor og ansatte.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å kommentere på hvilken måte, eller i hvilken form, truslene er fremsatt.

TV 2 har fått tilgang til en tekstmelding som ble sendt til foresatte på Luhr skole torsdag morgen.

«Til foresatte på Luhr skole. Luhr skole har i dag blitt kjent med en mulig bombetrussel mot skolen. Politiet opplyser at flere skoler i landet har mottatt samme trussel.

Politiet har vært på skolen og etterforsker saken videre. Deres vurdering er at trusselen ikke er reell og at skoledagen kan gå som vanlig. Skolens ledelse er enig i denne avgjørelsen. Barna vil bli informert og ivaretatt på skolen.»