KJIP SESONGSTART: Ebba Andersson må følge åpningen av sesongen fra sidelinjen.
KJIP SESONGSTART: Ebba Andersson må følge åpningen av sesongen fra sidelinjen. Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Johaug-rival ute til nyttår

Dårlig nytt for Ebba Andersson. En kneskade holder henne ute av spill og gjør at sesongstarten går fløyten.

Nærmere undersøkelser av kneet som Ebba Andersson (22) skadet da hun falt under en løpetur forrige uke viser at sesongstarten ryker.

Andersson har tidligere slitt med kneproblemer og skaden skal sitte i samme område som hun tidligere er operert i.

– Det er ikke aktuell med en ny operasjon, men hun har en periode med rehabilitering foran seg. Vi følger utviklingen, men akkurat nå kan vi ikke regne med at hun konkurrerer før årsskiftet, sier landslagslege Magnus Oscarsson i en pressemelding.

Den svenske 22-åringen var plukket ut som en reell utfordrer til de norske løperne i kampen om verdenscuptittelen denne sesongen. Nå virker det umulig å kjempe om krystallkulen, spesielt dersom Tour de Ski også ryker.

– Det er selvsagt kjempeleit det som har skjedd. Jeg så virkelig fram mot å begynne å konkurrere i helgen. Men det beste jeg kan gjøre nå er å rette blikket fremover og fokusere på rehabiliteringen slik at jeg kan komme tilbake så raskt som mulig, sier Andersson, som var med på det svenske stafettlaget som tok gull under VM i Seefeld i februar.

Andersson står foreløpig uten en seier i verdenscupen og endte på sjuendeplass sammenlagt forrige sesong.

– I verste fall ser det ut som alle renn frem til nyttår kan ryke, noe som innebærer både åpningstouren og Tour de Ski. Ryker alt dette er det bare å glemme verdenscupen sammenlagt, og heller fokusere på Ski Tour 2020 og rennene på hjemmebane, sier TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad.

– I en sesong der det ikke er et mesterskap å se frem til, som Anderssons lagvenninne Stina Nilsson hadde i fjor, er det ekstra kjipt at sjansene i verdenscupsammendraget ser ut til å ryke allerede før sesongen har begynt.

De norske løperne starter sesongen på Beitostølen til helgen. Svenskene har sin egne sesongstart i Gällivare.