HAT/ELSK: Manageren som fansen elsker å hate, og hater å innrømme at de elsker, er tilbake i Premier League.
HAT/ELSK: Manageren som fansen elsker å hate, og hater å innrømme at de elsker, er tilbake i Premier League. Foto: Stefano Rellandini

Mourinho-ansettelsen får nettet til å koke

Flere har tatt til Twitter for å uttrykke sin misnøye rundt Mourinho-ansettelsen.

Twitter har eksplodert siden José Mourinho ble bekreftet som Tottenhams nye manager.

Mannen som omtalte seg selv som 'The Special One' da han først kom til Premier League, er blitt kraftig kritisert av både Spurs-supportere og andre fotballentusiaster – til folkets store fornøyelse.

Mourinho er blitt det mest populære samtaleemnet på Twitter siden ansettelsen, og onsdag formiddag hadde over 256 000 ytret sine meninger og bekymringer.

Slaktes av Krf-politiker

Politiker i Kristelig Folkeparti, teolog, forfatter, og ikke minst Spurs-fan, Erik Lunde, var alt annet enn positiv til Mourinho på Twitter.

– Min fotballgud, min fotballgud, hvorfor har du forlatt meg? skrev han kort tid etter bekreftelsen.

Videre viste han sin misnøye ved å både kritisere Mourinhos omtalte personlighet og defensive spillestil.

– Tipper det var slik kong Harald følte det da Märtha fortalte om den nye svigersønnen #Mourinho, skrev han videre.

Sammenlignes med Donald Trump

Politikeren er ikke alene om å kritisere Mourinho. Både i Norge og resten av verden har folk sett sitt snitt til å være morsom på portugiserens bekostning.

– Nesten umulig oppgave selvsagt, men jeg tror Mourinho er mannen som greier det! Min spådom: Mourinho blir det første mennesket i verdenshistorien som klarer å havne i konflikt med Heung-Min Son, skriver twitter-brukeren @svensundet.

– Å erstatte Pochettino med Mourinho er omtrent som å erstatte Mandela med Trump. I dag føler jeg med alle Tottenham-fans, rett og slett... skriver @jsaeth.

Flere av tweetene tar for seg Mourinhos defensive tilnærming til fotballen, noe som ble kraftig kritisert under hans tid i Manchester United.

Ekspertene er skeptiske

TV 2s fotballekspert Jon Hartvig Børrestad har i en twittertråd delt sine meninger rundt ansettelsen.

Han hyller Pochettino for jobben han har gjort i klubben, og setter spørsmålstegn ved om Mourinho vil være riktig for klubben.

Mens Børrestad setter spørsmålstegn ved kjøpsfilosofien, er Viasats ekspert Morten Langli mer bekymret for om Mourinhos personlighet vil kunne påvirke klubben negativt.

– Skal vi tippe at det er den blide og sjarmerende Mourinho som dukker opp i dag? Hvilke krav har Spurs satt til oppførsel mot media, normal folkeskikk, behandling av spillere innad/utad osv? skriver Langli på sin twitter-konto.