KLAR FOR TOTTENHAM: Under tolv timer etter at Mauricio Pochettino fikk sparken, ble José Mourinho annonsert som ny Tottenham-manager.
KLAR FOR TOTTENHAM: Under tolv timer etter at Mauricio Pochettino fikk sparken, ble José Mourinho annonsert som ny Tottenham-manager. Foto: Carl Recine

Bekreftet: Mourinho klar for Tottenham

José Mourinho er ny Tottenham-manager.

Det bekrefter klubben i en pressemelding onsdag morgen.

Portugiseren har fått en kontrakt ut 2023-sesongen, og vil lede laget allerede i lørdagens oppgjør borte mot West Ham.

Mourinho tar over for Pochettino som fikk sparken tirsdag kveld.

– I José har vi en av de mest suksessfulle managerne i fotballen. Han har et lass med erfaring, kan inspirere lag og er en stor taktiker, sier styreformann Daniel Levy.

José Mourinho sier selv dette:

– Jeg gleder meg over å ha tatt over en klubb med så bra historie og lidenskapelige fans. Kvaliteten i stallen og akademiet begeistrer meg, og jeg ble tiltrukket av muligheten til å jobbe med disse spillerne.

Disse tar Mourinho med seg

Mourinho har valgt seg landsmannen João Sacramento som sin assistent, skriver The Telegraph.

Sacramento kommer fra jobben assistenttrener i franske Lille. Han var også såkalt teknisk assistent under Leonardo Jardim i Monaco i 2017. Foruten Sacramento tar Mourinho også med seg Carlos Lalin som fysisk trener, Giovanni Cerra som en del av det analytiske teamet, og Ricardo Formoshino som speider, skriver avisen.

Rodgers førstevalget

Men ifølge Daily Mail skal opprinnelig Leicester-manager Brendan Rodgers ha vært førstevalget. Levy skal imidlertid tidlig ha fått inntrykket av at det ble umulig å lokke Leicester til å gi slipp på nordiren.

Mourinho har vært uten klubb etter at han fikk sparken i Manchester United for nesten ett år siden. Onsdag 4. desember møter Tottenham Manchester United på Old Trafford.

Ifølge Daily Mail har Mourinho fått en årslønn på om lag 175 millioner kroner, noe avisen hevder er nær det dobbelte av hva Pochettino gjorde. Avisen skriver videre at Tottenham opprettet kontakt med Mourinho allerede forrige måned, og at de forrige uke i realiteten ble enig med portugiseren. Da startet jobben med å kvitte seg med Pochettino,

56 år gamle Mourinho har ledet London-rivalen Chelsea to ganger og har blant annet ledet dem til tre serietitler. Den siste tiden har han jobbet som fotballekspert for Sky Sports.

– Folk stiller spørsmål om Manchester United-jobben, men om man ser på hele karrieren så har han vært svært suksessfull, og det er en ting som Tottenham har savnet i det siste. Under Pochettino har de ikke klart å ta steget som kreves for å hente et trofé, og det er dette José Mourinho gjør når han går til en klubb, sier Jamie Carragher til Sky Sports.

Balagué mener det er en dårlig match

TV 2-ekspert og den spanske journalisten Guillem Balagué hadde liten tro på at Tottenham kom til å gå for Mourinho da ryktene begynte å svirre tirsdag kveld. Han mener det er en dårlig match.

– Prioriteten til Spurs er å komme blant topp fire og kvalifisere seg til Champions League, ved å bruke minst mulig midler. Da mener jeg Mourinho ikke passer den profilen. Men fotball er merkelig og Levy har ikke vært logisk i valgene sine tidligere med tanke på Harry Redknapp, Tim Sherwood og Pochettino. Ingen av de valgene har noe med hverandre å gjøre, men hvem vet, undrer TV 2-eksperten.