POLITIJAKT: Store styrker søker nå etter den rømte 24-åringen.
POLITIJAKT: Store styrker søker nå etter den rømte 24-åringen. Foto: Mathias Øgendal

Stor politijakt etter at gjengleder rømte fra psykiatrisk avdeling

Flere bevæpnede menn bidro i den dramatiske flukten til gjenglederen som stakk av fra en psykiatrisk avdeling i Sjælland tirsdag ettermiddag.

Hele Sjælland gjennomsøkes nå av politiet etter at en 24 år gammel gjengleder på dramatisk vis rømte fra psykiatrisk avdeling tirsdag, skriver danske DR.

Ifølge danske medier fikk 24-åringen hjelp av flere bevæpnede menn, og det skal ha blitt løsnet skudd under flukten. Ingen skal ha blitt skadet, ifølge danske BT.

Onsdag morgen bekrefter politiet at mannen fortsatt er på frifot.

– Ikke ta kontakt selv

Politiet oppfordrer publikum til å unngå kontakt med 24-åringen, som rømte fra Slagelse Sygehus, som blant annet behandler pasienter som er involvert i straffesaker.

– Det er ingen umiddelbar fare for vanlige borgere, men hvis man ser noe mistenkelig, bør man henvende seg til politiet, og ikke ta kontakt selv, sier politiinspektør Kim Kliver ved Sydsjællands og Lolland Falsters politi i en pressemelding.

Voldelig konflikt

Ifølge politiet er han en ledende skikkelse i gjengen NNV, som ifølge dem er i en voldelig konflikt med sin rivaliserende gjeng Brothas.

Han er pågrepet i sammenheng med et med et grovt overfall som skjedde i oktober i fjor ved en frisørsalong ved Nørrebro, der en person ble stukket i halsen med kniv, og en annen ble stukket flere ganger i ryggen, skriver danske BT.

Ifølge avisen deltok 24-åringen aktivt i volden. Mannen har vært ettersøkt siden voldsepisoden i fjor, men ble først pågrepet i oktober i år. 16 andre gjengmedlemmer er allerede dømt i saken.