Bekreftet: Spania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique

Spanias fotballforbund bekrefter at de henter tilbake Luis Enrique som landslagssjef etter at EM-kvalifiseringen ble avsluttet mandag kveld.

ERSTATTES: Robert Moreno tok over for Luis Enrique, men nå har Moreno fått sparken. Foto: Alvaro Barrientos
ERSTATTES: Robert Moreno tok over for Luis Enrique, men nå har Moreno fått sparken. Foto: Alvaro Barrientos

Det spanske fotballforbundet bekrefter på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at Luis Enrique er tilbake som spansk landslagssjef.

Han tar over for sin tidligere assistent Robert Moreno.

President i Det spanske fotballforbundet, Luis Rubiales, forteller på tirsdagens pressekonferanse at de først pratet med Enrique etter at det hadde kommet dem for øre at den tidligere Barcelona-treneren ønsket å returnere som landslagssjef.

Enrique var spansk landslagssjef fram til juni, men trakk seg da for å ta seg av sin kreftsyke datter Xana. Hun døde av kreft i september.

På mandag skal Rubiales ha ringt Enrique og avtalt returen.

– Grunnen til at vi ringte mandag var at Robert Moreno fortalte oss på søndag at han ønsket en avklaring om fremtiden. Der fikk han beskjed om at han måtte vente til etter kampen, men at hvis Luis Enrique ønsket å returnere så ville vi vurdere det. Så, på mandag morgen, meddelte Moreno at han ikke ønsket å stå i veien for en mulig Luis Enrique-retur og derfor ønsket å gi seg.

Moreno sendte to advokater til møte med forbundet

Etter mandagens 5-0-seier over Romania skal landslagssjef Robert Moreno ha tatt et tårevått farvel med spillerne. Moreno var synlig lei seg og kom ikke på pressekonferanse etter kampen. Heller ikke spillerne ville uttale seg.

Moreno hadde i utgangspunktet kontrakt til og med EM neste sommer.

TILBAKE: Luis Enrique skal lede det spanske landslaget i sommerens EM-sluttspill. Foto: Jose Jordan
TILBAKE: Luis Enrique skal lede det spanske landslaget i sommerens EM-sluttspill. Foto: Jose Jordan

Men ifølge Rubiales var det altså landslagssjefen selv som ønsket å gi seg. Han nekter for at Moreno skal ha blitt dårlig behandlet.

– Den første som fikk vite noe, selv før oss, var Robert. Vi hørte det fra ham selv. Jeg mener i all ydmykhet at vi har opptrådt uklanderlig. Hvis ikke ville jeg ha sagt unnskyld, men vi har vært veldig ærlige.

42 år gamle Robert Moreno var tidligere Enriques assistent, men nå kan ting tyde på at det er knute på tråden mellom de to. Rubiales vil ikke gå inn eventuelle problemer.

– Eventuelle personlige problemer dem i mellom er ikke noe jeg eller forbundet går inn på.

Moreno skal ikke ha møtt opp til et møte med fotballforbundet tirsdag morgen. I stedet sendte han to advokater.

Dette er femte gang Spania skifter landslagssjef på under to år.

Spanjolene har gått ubeseiret gjennom EM-kvalifiseringen og vant gruppe F foran Sverige. De to nasjonene er klar for EM. Norge ble nummer tre i samme pulje.

(TV 2/©NTB)